PONOVO ODLOŽENO PRIPREMNO ROČIŠTE DEJANU ANĐUSU: Njegov advokat nije došao
Foto: Zorana Jevtić

Sledeći termin za ročište zakazano je za 26. jul

PONOVO ODLOŽENO PRIPREMNO ROČIŠTE DEJANU ANĐUSU: Njegov advokat nije došao

Crna Hronika -

BEOGRAD - Pripremno ročište u procesu protiv novinara Dejana Anđusa optuženog za iznudu ponovo je danas odloženo zbog izostanka njegovog branioca.

Prošlog puta, u aprilu je takođe izostao advokat, prethodnog puta Anđus. Sledeći termin za ročište zakazano je za 26. jul. Pripremno ročište u skladu sa zakonom je zatvoreno za javnost i na njemu će Anđus imati mogućnost da se kratko izjasni o krivici.

foto: Zorana Jevtić

Nakon ročišta, sud će zakazati glavni pretres (suđenje) koje će biti javno i na kojem će moći detaljno da iznese svoju odbranu.

On se na saslušanju u tužilaštvu, nakon hapšenja branio ćutanjem.

Anđus se optužnicom tereti za krivično delo iznuda za koje je zaprećena kazna zatvora od tri do 12 godina. Detalje optužnice tužilaštvo nije saopštilo.

Bio je uhapšen 30. juna 2017. i u pritvoru je proveo nešto više od mesec dana, kada je početkom avgusta pušten da se brani sa slobode.

Novinar, poznat po "britkom jeziku" prema pisanju medija je osumnjičen da je od jednog biznismena pokušao da iznudi 30.000 evra. Uhapšen je prilikom navodne primopredaje novca, a pojedini mediji su objavili snimak.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track