OSUĐEN BIVŠI ČLAN GRADSKOG VEĆA ZA ZDRAVSTVO: Lekarima robija zbog nabavke nameštaja!
Foto: Dragana Udovičić

PRESUDA

OSUĐEN BIVŠI ČLAN GRADSKOG VEĆA ZA ZDRAVSTVO: Lekarima robija zbog nabavke nameštaja!

Crna Hronika -

Specijalni sud u Beogradu osudio je juče nekadašnjeg člana Gradskog veća za zdravstvo doktora Vladana Šubarevića na tri godine zatvora zbog zloupotreba prilikom javnih nabavki nameštaja za kliničko-bolničke centre Bežanijska kosa i Zvezdara.

Dvojica oslobođena

Istom presudom obuhvaćeni su i Šubarevićevi saradnici i zastupnici proizvođača spornog italijanskog nameštaja Slobodan Paunović i Đovani Akroljani, kojima je izrečena kazna od dve godine i osam meseci. Četvrta optužena, pomoćnica direktora KBC Bežanijska kosa Dobrila Vekić, osuđena je na godinu i po dana zatvora, dok su direktori bolnice "Sveti Sava" i Doma zdravlja Palilula Milan Savić i Jasminka Jelić oslobođeni krivice.

Ovo je druga prvostepena presuda, pošto je prvu, kojom je Šubarević bio osuđen na četiri godine i četiri meseca zatvora, prošle godine u aprilu ukinuo Apelacioni sud i naložio da im se suđenje ponovi.

Napumpali troškove

Šubarević je, pored zloupotreba, bio optužen i za zločinačko udruživanje, ali je za to delo jučerašnjom presudom oslobođen.

- Sud je optužene obavezao da solidarno isplate Gradu Beogradu iznos od 44 miliona dinara, kao i KBC Bežanijska kosa iznos od milion i trista hiljada dinara - navedeno je u presudi Specijalnog suda.

Podsetimo, Šubarević je od juna 2007. do juna 2008. godine bio član Gradskog veća za zdravstvo, a teretio se da je, koristeći privredne i poslovne strukture i uticaj na političku i izvršnu vlast, iz budžeta Skupštine Beograda obezbedio dobijanje većih sredstava za nabavku nameštaja za pojedine zdravstvene ustanove od stvarno potrebnih.

(Kurir.rs/I.M./Foto:Dragana Udovičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track