NASTAVLJENO SUĐENJE BRANKU LAZAREVIĆU Veštak: Jerkovićevi izostanci opravdani!
Foto: Zorana Jevtić, Marina Lopičić

Odavanje tajne

NASTAVLJENO SUĐENJE BRANKU LAZAREVIĆU Veštak: Jerkovićevi izostanci opravdani!

Crna Hronika -

Suđenje Branku Lazareviću, bivšem šefu kabineta nekadašnjeg ministra policije Ivice Dačića, koji je optužen za odavanje službene tajne grupi Darka Šarića, nastavljeno je juče u Specijalnom sudu saslušanjem veštaka sudsko-medicinske struke.

Predmet veštačenja bilo je zdravstveno stanje svedoka saradnika Mileta Jerkovića, koji se navodno zbog bolesti i lečenja u Americi, više puta nije odazivao pozivima suda. Nekoliko glavnih pretresa je odloženo upravo zbog Jerkovićevih izostanaka, a nalog za veštačenje njegovog zdravstvenog stanja izdao je predsedavajući sudija Danko Lazović.

Veštak je juče kazao da je na osnovu lekarske dokumentacije koja mu je dostavljena utvrdio da Jerković ima kardiološke probleme, kao i da su njegovi izostanci opravdani. Na navode veštaka burno je reagovala odbrana optuženih, koja je navela da je dokumentacija koju je ispitivao nije validna jer je izdata u privatnoj ordinaciji, a ne bolnici ili adekvatnom zdravstvenom centru. Podsetimo, Jerković je značajan svedok tužilaštva jer je svedočio da mu je Šarićev advokat Radovan Štrbac, optužen u ovom postupku, pričao da poverljive informacije o istrazi protiv grupe dobija upravo od Lazarevića.

(Kurir.rs/I.M./Foto:Zorana Jevtić/Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track