SRPSKI CARINICI U AKCIJI: Migranti se krili u kamionima i praznom teretnom vozu (FOTO)
Foto: Uprava carina Srbije

hteli ilegalno da pređu granicu

SRPSKI CARINICI U AKCIJI: Migranti se krili u kamionima i praznom teretnom vozu (FOTO)

Crna Hronika -

Na ulazu graničnih prelaza Batrovci i Ristovac carinici su sprečili 17 migranata da ilegalno pređu granicu, saopštila je danas Uprava carina.

Kako se navodi, prazan voz sa 23 vagona koji je putovao iz Makedonije je zaustavljen radi kontrole u Ristovcu, 40 kilometara unutar srpske granice, a nakon što su carinici otvorili vrata jednog vagona šestorica mladića počela su brzo da "ispadaju" kroz pod vagona u pokušaju da se tako domognu šina i pobegnu.

foto: Uprava carina Srbije

Pošto su sprečeni u tome, tih šest Palestinaca bez ikakvih dokumenata su carinicima rekli da su želeli da se tako prebace na teritoriju BiH.

U voz su ušli na isti način kao što su pokušali i da pobegnu, jer se u prostoru između šina i poda vagona nalaze daske i poprečne metalne šipke.

foto: Uprava carina Srbije

Slučajevi osujećenih pokušaja prelaska preko granice zabeleženi danas i juče i na Batrovcima, a najnoviji slučaj zabeležen je u kamionu bugarskih registarskih oznaka koji je iz Bugarske saobraćao ka Španiji prevozeći pesak u vrećama, piše u saopštenju u kom se dodaje da su u kamionu, bez znanja vozača, bila i četvorica Avganistanaca.

Još petoro Avganistanaca otkriveno je danas prilikom pregleda prikolica: dvojica su pronađena u kamionu makedonskih registarskih oznaka koji je prevozio metalne cevi iz Makedonije za špansko tržište, a trojica u kamionu bugarskih tablica koji je iz te zemlje ka Italiji transportovao folije u rolnama.

foto: Uprava carina Srbije

U saopštenju se dodaje da su carinici na Batrovcima juče u još jednom kamionu takođe makedonskih registarskih oznaka, koji je iz Makedonije ka Sloveniji i Švajcarskoj prevozio PVC prozore i vrata, otkrili još dvojicu "slepih putnika" iz Avganistana.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Uprava carina Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track