ISKAZ MAJE ADROVAC: Izvodili su me iz zatvora i terali da nekog optužim
Foto: Jelena Ivić

Pokušaj atentata na beka

ISKAZ MAJE ADROVAC: Izvodili su me iz zatvora i terali da nekog optužim

Crna Hronika -

- Terali su me da potpišem blanko papir, da optužim bilo koga, ne znam, možda muža, a ja i ne znam da li je on išta uradio, izjavila je juče u Višem sudu optužena Maja Adrovac, kojoj se zajedno sa nekadašnjim "zemuncem" Aleksandrom Zdravkovićem sudi za neuspelu likvidaciji biznismena i vlasnika "Luke Beograd" Milana Beka.

Optužena, čiji je suprug Ivan Adrovac uhapšen u Švajcarskoj zbog više teških krađa, tražila je od suda da joj dozvoli da dopuni svoju odbranu, a potom je ispričala da su je pre nekoliko večeri posetila dvojica muškaraca koji su se predstavili kao inspektori.

- Došli su na vrata stana u kome živim sa decom. Ja uopšte ne znam da li su oni inspektori kako su tvrdili. Pitali su me da li sam se setila nečeg novog i da li bih mogla da sarađujem. Prekinula sam ih jer nisam htela da o tome bilo šta čuje moja ćerka, koja je stajala pored mene - kroz suze je rekla Maja Adrovac, a potom zamolila sud da zaustavi bezakonje kojem je neprekidno izložena.

Sudija Marina Anđelković joj je odgovorila da sudnica nije pravo mesto za žalbe tog tipa, ističući da sud nije naložio da je bilo ko posećuje ili ispituje.

- Morate da me razumete, ja sam samohrana majka, ne znam kada će moj muž doći, možda za 10 godina. Bojim se, imam dvoje dece. Ovo bezakonje se nastavlja. Mene su iz Centralnog zatvora izvodili. To nisam smela nikome da kažem, nisam znala kome da se obratim, jer je neko to dozvolio. Druge zatvorenice su mi rekle da će one reći svojim advokatima i da će se sve saznati - plačući je govorila optužena o vremenu kada je uhapšena i pritvorena.

Ona je ispričala da je u CZ sa njom svakog dana u posebnoj ćeliji razgovarala komandirica.

- Izveli su me iz CZ, pešice sam prošla kapiju, komandirica me je predala nekim inspektorima i odveli su me u neku pomoćnu prostoriju koja je izgledala kao kancelarija. Bila sam tamo šest sati, a onda je po mene došla druga komandirica. Sećam se, to je bilo 14. novembra 2015. uveče i tamo je bilo svačega - tvrdi Adrovčeva.

(Kurir.rs/J.Ivić/ Foto: J.Ivić)

Odbrana: Pribaviti knjigu izlazaka

Advokati odbrane zatražili su od suda da pribavi dokumenta o izvođenju Maje Adrovac iz Centralnog zatvora. - Na nju se vrši pritisak. Ona je dobila preteće pismo odobreno od suda. Mene su privodili na informativni razgovor, a moja pripravnica je sa dvomesečnom bebom uhapšena kad je išla Maji u posetu. Molim vas da zatražite knjigu izlazaka dok ne bude kasno - rekao je advokat Momčilo Minić sudiji, koja je od njega tražila pismeni zahtev.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track