CRNOGORSKI NARKO-DILER IZREŠETAN: Osam metaka za Radovana Laketića
Foto: MUP Srbije

OBRAČUN na voždovcu

CRNOGORSKI NARKO-DILER IZREŠETAN: Osam metaka za Radovana Laketića

Crna Hronika -

Telo žrtve pronašli su na ulici juče oko 11 sati prestravljeni prolaznici, a pretpostavlja se da je ubijen deset sati ranije, tokom noći.

Radovan Laketić (37) iz Pljevalja izrešetan je u noći između četvrtka i petka ispred zgrade u kojoj je živeo, u Ulici vojvode Vlahovića na Voždovcu.

Zločin se dogodio u jedan sat posle ponoći, kada je zasad nepoznati napadač prišao Laketiću i u njega ispalio osam hitaca iz pištolja. Kako saznajemo, leš je pronađen tek ujutru oko 10.30.

- Jedan od stanara iz zgrade uočio je Laketićevo telo pored drveta i odmah prijavio policiji. Hitna pomoć je takođe pristigla na mesto zločina, ali je mogla samo da konstatuje Radovanovu smrt - navodi izvor Kurira.

foto: Dušan Stamenković

Policija veruje da je Laketić ubijen zbog neraščišćenih računa u podzemlju. - Ispituje se mogućnost da ga je likvidirao neko iz istog posla. Ovakva ubistva ukazuju na prevaru u poslu koja se krvavo završila - kaže naš sagovornik.

Inače, Laketić je pre šest meseci izašao iz zatvora, gde je odležao desetogodišnju kaznu na koju je 2010. osuđen zbog trgovine drogom. Navodno, on je do 2013. godine bio u zatvoru u Sremskoj Mitrovici, a nakon toga je kao crnogorski državljanin prebačen u domovinu, gde je dovršio kaznu.

foto: Dušan Stamenković

- Operativni podaci pokazuju da Laketić nije radio s većim dilerima, već sam. Ranije je sumnjičen da je jedan od najvećih trgovaca heroinom, ali nikada nije pronađena veza između njega i većih bosova - navodi izvor Kurira.

On je uhapšen 2009. godine na Banjici, kada su u njegovom rancu pronađena dva kilograma heroina, paracetamol i kofein.

- U njegovom stanu pronađeno je još 25 paketa sa više od 19,5 kilograma heroina, sedam paketa sa 6,4 kilograma paracetamola i kofeina, blizu pola kilograma kokaina, osam grama hašiša, 25 grama laktoze za miksovanje, dva miksera s tragovima heroina, digitalne vage za precizno merenje...

foto: Dušan Stamenković

Jedan od komšija kaže da je sinoć čuo nekoliko pucnjeva. - Spavao sam i probudio sam se kada je nešto puklo. Nisam bio siguran da li je neko pucao iz pištolja ili je bacao petarde. Tako pospan, nisam reagovao, već sam se okrenuo na drugu stranu i pokušao da zaspim - rekao je Voždovčanin.

Susedi ubijenog pričaju da su Radovana jedva poznavali. - Znamo da živi u našoj zgradi, ali ne više od toga. Viđali smo ga ponekad i kulturno se javljao, ali nisu nam poznati detalji iz njegovog života - kažu stanari zgrade u kojoj je živeo Pljevljak.

(Kurir.rs/ D. Stamenković-J.Ivić/ Foto: MUP, D.Stamenković)

Hvalio se Drug Saleta Mutavog

Kako nezvanično saznajemo, ubijeni Laketić poznavao se s Veljkom Belivukom, zvanim Velja Nevolja, ali i sa Aleksandrom Stankovićem, poznatijem kao Sale Mutavi. - Laketić je prijateljima pričao da se sa Stankovićem i Belivukom poznaje još iz perioda pre nego što je uhapšen zbog šverca heroina u Beogradu. Navodno, bio je blizak i jednoj navijačkoj grupi, a radio je i kao obezbeđenje u poznatim prestoničkim diskotekama - rekao je naš dobro obavešteni izvor.

Heroin iz Turske Švercovao drogu u cipelama

Prema informacijama iz policije, koje su ranije objavljivali mediji, Laketić je drogu nabavljao u Turskoj i sa svojim turskim saradnicima pakovao je u đonove muških gumenih papuča, a potom utovarao u kombi. Vozilo je sam dovozio do Beograda. U Vidskoj ulici nađen je još jedan njegov stan koji je bio štek za novac. U njemu je otkriveno 69.040 evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track