KLJUČNI SVEDOK-SARADNIK POSLAO PISMO POKAJANJA ŠARIĆU: Darko, ti si moj jedini greh, umirem zbog toga, ovo može samo BUDALA!
Foto: Privatna Arhiva, Dado Đilas

Specijalni sud

KLJUČNI SVEDOK-SARADNIK POSLAO PISMO POKAJANJA ŠARIĆU: Darko, ti si moj jedini greh, umirem zbog toga, ovo može samo BUDALA!

Crna Hronika -

Nebojša Joksović, svedok-saradnik u postupku protiv Darka Šarića i ostalih optuženih za šverc kokaina, priznao je pred Specijalnim sudom da je Pljevljaku poslao pismo u kom se pokajao za sve optužbe koje je ranije izneo protiv njega za šverc kokaina.

Kako Kurir saznaje, u tom pismu, čiju je autentičnost pred sudom potvrdio Joksović, on se pravda i objašnjava zbog čega je odlučio da lažno svedoči, navodeći da je bio "doveden do ludila", kao i da ga je bolelo što mu, dok je bio u pritvoru, "niko nije obišao familiju, trudnu ženu, niti mu uplatio 50, 100 ili 200 evra za kantinu".

- Ti si moj jedini greh, umirem zbog toga. Ovo što sam uradio može samo budala. Bio sam isprovociran, uništio sam sebe, svoj ponos, svoje prezime i sve što sam stvarao 40 godina. Izgubio sam druga i posle svega žalim samo za tobom, to nikad neću preboleti i živeću sa tim pečatom do kraja života - napisao je Nebojša Joksović Darku Šariću.

U pismu je bivšem prijatelju napisao i da je svedočio u afektu, kao i da se mnogo kaje zbog toga, ali i poručio Pljevljaku da bude jak.

- Sve što sam uradio bilo je u afektu, kajem se i umirem samo zbog tebe, jer gde god se okrenem u proteklih 20 godina, tu si samo ti. Nemoj se predavati, budi jak, ni ja ne verujem u sve ovo. Ne želim više da živim, najradije bih umro zbog ovoga što sam nam uradio - obratio se Joksović Šariću.

(Kurir.rs/J. Spasić/ foto Dado Đilas/ Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track