SAVETI ZA NOVU KUPALIŠNU SEZONU: Plivači, ne idite na divlje plaže, predstavljaju veliku opasnost!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

apel

SAVETI ZA NOVU KUPALIŠNU SEZONU: Plivači, ne idite na divlje plaže, predstavljaju veliku opasnost!

Crna Hronika -

Pred početak nove kupališne sezone, zamenik komandanta Ronilačke jedinice Žandarmerije Igor Grcić apelovao je na građane da ne koriste divlje plaže i da se na kupalištima ponašaju odgovorno kako bi se izbegle tragedije.

Kako je naglasio, vrlo je važno da sugrađani posećuju uredna kupališta i da u vodu ulaze dobro pripremljeni. Takođe, on je pozvao na obazrivost i roditelje koji imaju maloletnu decu.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da se ne kupaju na neuređenim kupalištima, da u vodu ne ulaze nepripremljeni i pod dejstvom alkohola, a posebno apelujemo na roditelje da maloletnu decu ne puštaju u vodu bez nadzora - istakao je Grcić.

Stručnjaci su ranijih godina upozoravali da u Srbiji ima na stotine neuređenih kupališta koja predstavljaju veliku opasnost. Prema njihovim rečima, građani nisu svesni koliko su divlje plaže opasne. Kobni po njih mogu da budu nagla promena dubine, otpadi u rekama, virovi, struja... Najgore od svega je što na takvim mestima nema spasilaca ni Hitne pomoći, pa ih zato treba izbegavati.

Obratite pažnju:

- Izbegavajte divlja kupališta - U vodu ulazite pripremljeni - Ne kupajte se pod dejstvom alkohola - Budite obazrivi sa maloletnom decom

(Kurir.rs/D.S./Foto:Aleksandar Jovanović Cile)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track