NASTAVLJENA SERIJA MAFIJAŠKIH LIKVIDACIJA: Usred bela dana izrešetan šef kruševačkog podzemlja!
Foto: Printscreen/Youtube

KRVAVE ULICE

NASTAVLJENA SERIJA MAFIJAŠKIH LIKVIDACIJA: Usred bela dana izrešetan šef kruševačkog podzemlja!

Crna Hronika -

Dejanu Stankoviću (71) danas ujutru na ulici prišao maskirani napadač i u njega ispalio nekoliko hitaca. Njegov sin Vojin (41) likvidiran pre tačno mesec dana u centru Kruševca

Dejan Stanković (71), zvani Ždrokinac, koji je prema policijskim podacima sa svojim bratom blizancem Vojinom Stankovićem važio za jednog od šefova kruševačkog podzemlja, izrešetan je danas ujutru u Kruševcu. Stankoviću je pre tačno mesec dana, 7. maja, takođe usred dana u centru Kruševca, ubijen sin Vojin Stanković (41).

Zločin se dogodio ispred hotela "Golf" u 10.20.

mesto zločina
mesto zločinafoto: Printscreen/Youtube

Blokiran grad

- Stankoviću je na ulici prišao maskirani napadač koji ga je pratio i u njega ispalio nekoliko hitaca, nakon čega je pobegao. Policija je odmah pokrenula istragu, blokirani su svi izlazi iz grada, ali ubica nije pronađen. Za sada se ne zna šta bi mogao da bude motiv ubistva - kaže izvor Kurira.

Ubijeni Dejan Stanković nekadašnji je pripadnik Legije stranaca. Šira javnost je za njega i njegovog brata blizanca Vojina (71) prvi put čula kada su uhapšeni pre tri godine pod sumnjom da su 2. marta 2014. u Čupićevoj ulici u Kruševcu ubili stomatologa Milutina Rokića (65), inače njihovog kuma. Na mestu zločina pronađen je DNK trag koji je inspektore doveo do braće Stanković, ali pošto nije moglo da se utvrdi ko je od njih tačno pucao u Rokića s obzirom na to da su jednojajčani blizanci i imaju identičan DNK, optužbe protiv njih su odbačene.

ubijeni Dejan Stanković
ubijeni Dejan Stankovićfoto: Privatna Arhiva

Sukob zbog sina Upucan ispred kafića

Dejanov sin Vojin Stanković, koji je ubijen početkom maja, prema operativnim podacima bavio se trgovinom narkotika. Međutim, sumnja se da njegovo ubistvo nema veze sa ovim poslovima. Naime, on je najverovatnije stradao jer je pretukao mladića koji je pre toga prebio njegovog sina. Taj mladić je sačekao Stankovića kada je krenuo iz kafića i ispalio u njegovom pravcu nekoliko metaka, od kojih ga je jedan pogodio u glavu. Ubica je identifikovan, ali je i dalje u bekstvu.

Prema tadašnjim saznanjima, policija je bila gotovo sigurna da je oroz povukao Dejan jer je kamera u zgradi žrtve dan pre ubistva snimila osobu s kačketom koja je nosila kratku šuškavac jaknu sa dve fluorescentne trake, a na dan ubistva snimljen je muškarac s kačketom u pletenoj crnoj jakni sa kapuljačom i amblemom na rukavu. Obe jakne pronađene su upravo kod Dejana Stankovića, na koga je kao izvršioca upućivao i njegov karakterističan hod s obzirom na to da je hramao na desnu nogu. Ipak, sve ovo nije bilo dovoljno za podizanje optužnice.

Robijali u inostranstvu

Vojin i Dejan Stanković odranije su poznati policiji u nekoliko država. Prema pisanju medija, oni su osuđivani u inostranstvu, gde su i robijali. U Južnoj Africi navodno su radili i u ličnom obezbeđenju tadašnjeg predsednika te zemlje, ali i kao vojnici-plaćenici. Neko vreme proveli su i u Legiji stranaca, čiji je pripadnik bio i Milorad Ulemek Legija.

Likvidacija na istom mestu Jotkin saradnik ubijen u teretani hotela

Goran Petrović Peta (48), najbliži saradnik Zorana Jotića Jotke, šefa "kruševačkog klana", ubijen je pre tri godine u teretani hotela "Golf" u Kruševcu. Napadač je nakon ubistva pobegao sa mesta zločina, a Petrović je preminuo u bolnici. Pored njega se u momentu ubistva u teretani nalazio još samo njegov trener, koji nije bio povređen u pucnjavi.

(Kurir.rs/Dušan Stamenković/Foto:Printscreen/Youtube/Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track