NEBOJŠA JOKSOVIĆ OPTUŽIO DRUGOG SVEDOKA - SARADNIKA: Draško Vuković je lagao pred sudom!
Foto: Privatna Arhiva, Dado Đilas

"Slučaj Šarić"

NEBOJŠA JOKSOVIĆ OPTUŽIO DRUGOG SVEDOKA - SARADNIKA: Draško Vuković je lagao pred sudom!

Crna Hronika -

To što je pričao Vuković je apsolutna laž. Sa zadovoljstvom bih se suočio s njim, on ne govori istinu, rekao na sudu zaštićeni svedok

Nebojša Joksović, svedok-saradnik u postupku protiv Darka Šarića i ostalih optuženih koji se terete za šverc kokaina, optužio je drugog zaštićenog svedoka Draška Vukovića da je pred sudom lagao kada je govorio o trgovini drogom, saznaje Kurir.

Tokom svedočenja u Specijalnom sudu, koje je bilo zatvoreno za javnost, Joksoviću je navodno predočen iskaz drugog svedoka-saradnika, koji je govorio da je upravo od Nebojše Joksovića kupovao kokain i da su zajedno trgovali drogom u Norveškoj i Švedskoj.

- To što je pričao Vuković je apsolutna laž! Sa zadovoljstvom bih se suočio s njim, on ne govori istinu - izneo je teške optužbe na račun drugog svedoka-saradnika u istom postupku Joksović, koji je saslušavan tri dana zaredom. Odbrana je, kako saznajemo, više puta upozorila Nebojšu Joksovića da je na osnovu sporazuma koji je sklopio s tužilaštvom dužan da pred sudom govori istinu, pošto je on priznao da poznaje okrivljene Miloša i Marka Pandrca, za koje je ranije govorio da ih ne poznaje.

Kako saznajemo, tokom davanja iskaza advokati su podsetili Joksovića da mu je i ranije, tokom suočenja, Darko Šarić predočio koliko mu je novca davao i pozajmio, kao i da mu je Joksović oteo brojnu vrednu imovinu, uključujući i štampariju vrednu preko četiri miliona evra, zbog čega je Šarić podneo tužbu protiv njega. Joksović je, međutim, ostao pri tome da se "ne seća, ne zna" i da je novac njegov.

- Nemam ništa protiv ako sud presudi u njegovu korist - odgovorio je navodno Joksović i optužio sve svedoke koji su pominjali novac koji mu je Darko Šarić davao da nisu govorili istinu.

(Kurir.rs/J.S./Foto:Dado Đilas/Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track