UHAPŠEN LAŽNI PRESRETAČ! Bivši snajperista sa lažnom značkom i blinkerima zaustavljao vozače i naplaćivao im kazne! AKO JE I VAS NASAMARIO, JAVITE POLICIJI
Foto: MUP Srbije

određeno mu zadržavanje do 48 sati

UHAPŠEN LAŽNI PRESRETAČ! Bivši snajperista sa lažnom značkom i blinkerima zaustavljao vozače i naplaćivao im kazne! AKO JE I VAS NASAMARIO, JAVITE POLICIJI

Crna Hronika -

Bivši snajperista Danilo Tešić (38) iz Beograda uhapšen je zbog sumnje da se predstavljao kao policajac na Ibarskoj magistrali.

On se tereti da je, upravljajući vozilom "audi Q7" sa svetlosnom signalizacijom plavo-crvene boje, takozvanim blinkerima, na auto-putu, Ibarskoj magistrali i drugim magistralnim putevima zaustavljao učesnike u saobraćaju.

Od njih je, predstavljajući se kao policajac, uzimao novac za navodno izvršene prekršaje.

Pretresom stana osumnjičenog, policija je pronašla 11 pištolja, devet pušaka, pet legitimacija koje podsećaju na policijske, 15 noževa, četiri optička nišana, dva elektrošokera i tri dvogleda.

Oružje je odmah upućeno na veštačenje kako bi se utvrdilo da li je reč o vatrenom oružju, ili vazdušnim i gasnim puškama i pištoljima.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, saopštio je MUP.

Danilo Tešić je bivši snajperista, koji je 1999. godine bio učesnik borbi na srpskoj granici sa Albanijom i svedok bitaka od Suve Reke do Junika.

Građani koji prepoznaju osumnjičenog na fotografiji pozivaju se da se jave na 011/279-74-65 ili lično u PU za grad Beograd u Bulevaru despota Stefana 107.

Kako je Kurir upozoravao , lažni presretači haraju Srbijom i pelješe vozače.

Ovi "lažnjaci" najčešće operišu na Ibarskoj magistrali, nekim deonicama auto-puta, a kazne uglavnom naplaćuju oko 40 evra.

- Na Ibarskoj magistrali, a verovatno i po auto-putu i ko zna gde još, hara lažni presretač, lik vozi džip "audi Q7" registarske oznake BG 1187IV. Meni je uzeo 40 evra na Rušnju i saznao sam da se "audi" vodi na fizičko lice. Ima odličnu priču i neku značku, policijske blinkere i sirenu. Ja sam naseo, ali ne daj bože da ga vidim opet - jedna od poruka na Fejsbuku.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Reporteri Kurira sa presretačima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track