OTAC ŠEFA PODZEMLJA UBIJEN DA BI SE SPREČILA OSVETA!? Novi detalji hladnokrvne likvidacije u Kruševcu
Foto: Printscreen YouTube, Privatna Arhiva

ZLOČIN U KRUŠEVCU

OTAC ŠEFA PODZEMLJA UBIJEN DA BI SE SPREČILA OSVETA!? Novi detalji hladnokrvne likvidacije u Kruševcu

Crna Hronika -

Sumnja se da je Dejana Stankovića Ždrokinca (71) upucao jedan od drugova mladića koji je pre mesec dana ubio njegovog sina Vojina Stankovića (41)

Dejana Stankovića Ždrokinca (71), koji je pre dva dana izrešetan ispred hotela "Golf" u Kruševcu, navodno je likvidirao najbolji drug ubice njegovog sina Vojina Stankovića (41), a motiv je najverovatnije sprečavanje osvete. Vojin je ubijen 7. maja u 13.20 u kafiću u centru Kruševca. Kao njegov ubica identifikovan je Stefan R. (25), za kog se sumnja da je uz pomoć saradnika pobegao na Kosovo.

Ubica nema dosije - Ubica Dejana Stankovića, jednog od braće Ždrokinac, dobro je poznat većini u Kruševcu. On je Stefanov najbolji prijatelj i njih dvojica se odavno druže, a pritom su i susedi. Likvidator bivšeg šefa kruševačkog podzemlja je mladić koji nema dosije - navodi izvor iz istrage. Ždrokinac je ubijen u sredu u 10.20, dok je, prema nezvaničnim informacijama, ulazio ili izlazio iz teretane hotela "Golf".

- Dejan je ubijen s leđa, a ubica je koristio prigušivač kako bi bio siguran da ga niko neće čuti i kako bi neometano pobegao s mesta zločina. Egzekutor je u Stankovića prvo ispalio pet metaka, a onda mu je prišao i sasuo u njega još toliko. Navodno, nekoliko hitaca završilo je u Dejanovom vratu, ispod potiljka. Nakon zločina ubica je otišao i skrenuo u sporednu ulicu, gde ga je neko, sumnja se, čekao kolima - kaže naš sagovornik.

Ubijeni Dejan Stanković
Ubijeni Dejan Stankovićfoto: Privatna Arhiva

Prema nezvaničnim informacijama, Dejan je najverovatnije likvidiran radi sprečavanja osvete koja se dovodi u vezu sa ubistvom njegovog sina Vojina, ali i zbog sukoba odranije.

Sprečena osveta

- Otac i sin bili su jako bliski. Dejan je bio potpuno utučen i slomljen kad je njegov sin Vojin ubijen. Moguće je da je zbog toga spremao osvetu, pa je druga strana odlučila da prva reaguje i to spreči - navodi izvor Kurira.

Šira javnost je za Dejana Stankovića i njegovog brata blizanca Vojina prvi put čula kada su pre tri godine uhapšeni pod sumnjom da su 2. marta 2014. u Čupićevoj ulici u Kruševcu ubili stomatologa i njihovog kuma Milutina Rokića (65). Na mestu zločina pronađen je DNK trag koji je doveo do braće Stanković, ali pošto nije moglo da se utvrdi ko je od njih tačno pucao u Rokića, s obzirom na to da imaju identičan DNK, optužbe protiv njih su odbačene.

Bogata biografija Ždrokinci bili u Legiji stranaca

Braća Dejan i Vojin Stanković, poznati kao Ždrokinci, navodno su pre 48 godina opljačkali banku, a posle izlaska iz zatvora otišli su u inostranstvo. Najviše vremena su proveli u Južnoafričkoj Republici, gde su radili kao vojnici-plaćenici, a jedno vreme su proveli i u Legiji stranaca. Dejan Stanković, otac ubijenog Vojina, ima pasoš i penziju ove države, a pre hapšenja zbog ubistva stomatologa živeo je na Umki, gde ima motel. Njegov brat Vojin živeo je u Švedskoj, a kada je uhapšen, nađena je švedska vozačka dozvola i pasoš na ime Grivman Johanson. Oni su navodno bili vlasnici jedne kruševačke kladionice.

(Kurir.rs/ D. Stamenković - J.Ivić/ Foto: Privatna arhiva/ Printskrin Jutjub)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track