PSIHOLOZI PRIČALI SA MALOM JANOM: Odlučeno da li će moći da svedoči o ubistvu majke
Foto: Dragan Kadić, Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

Kraj istrage

PSIHOLOZI PRIČALI SA MALOM JANOM: Odlučeno da li će moći da svedoči o ubistvu majke

Crna Hronika -

Ćerka pevačice Jelene Marjanović, Jana, svedočiće u istrazi koju Više tužilaštvo u Beogradu vodi protiv njenog oca zbog sumnje da je u blizini kanala u Crvenki kod Borče 2. aprila 2016. ubio njenu majku, saznaje Kurir.

Izvor upućen u istragu otkriva da su psiholozi razgovarali sa sedmogodišnjom devojčicom i da je razgovor s njom protekao bez ikakvih problema.

- Devojčica je odgovarala na pitanja koja su joj stručnjaci postavljali, a koja se tiču njenih interesovanja, sećanja i razmišljanja. O samom događaju, to jest o danu kada je njena majka ubijena, nisu govorili s detetom, ali na osnovu svega ostalog oni su procenili da je devojčica sposobna da svedoči - kaže sagovornik Kurira.

Zoran Marjanović, podsetimo, uhapšen je 15. septembra prošle godine i od tada je u pritvoru. Na teret mu se stavlja da je 2. aprila 2016. sa suprugom i ćerkom otišao na nasip da pevačica "Granda" trči, ali da je potom dete ostavio samo i krenuo za suprugom, koju je potom usmrtio.

- Nije tačno da smo ijednog trenutka dete i ja sišli s nasipa, nismo se razdvajali i konstantno smo bili na nasipu. Dete može o tome da posvedoči, ona je sada velika, ima šest godina i pamti sve - rekao je navodno kod tužioca prošle godine Zoran Marjanović.

Više tužilaštvo, međutim, dete nije predlagalo za svedoka. Na spisku za saslušanje ona se našla tek nakon što su branioci osumnjičenog oca devojčice u prigovoru na optužnicu naveli da je i njeno saslušanje neophodno, što je sud prihvatio. Pošto Jana bude saslušana, tužilaštvo će ponovo odlučivati da li će podići optužnicu protiv supruga pokojne Jelene Marjanović.

(Kurir.rs/J. Spasić/foto Zorana Jevtić/Dragan Kadić/Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track