Eksplozija u niškom naselju Brzi brod: Bacili mu bombu na kuću zbog dugova u Švedskoj?
Foto: Marko Smiljković

Kašikara

Eksplozija u niškom naselju Brzi brod: Bacili mu bombu na kuću zbog dugova u Švedskoj?

Crna Hronika -

Sumnjamo da je ovo opomena našem sinu Milošu od nekih ljudi koji ga optužuju da im navodno duguje novac, kažu Petronije i Stana Grozdanović

Policija traga za osobom koja je danas oko dva sata rano ujutru bacila ručnu bombu na porodičnu kuću Petronija i Stane Grozdanović u niškom naselju Brzi brod.

Srećom, u eksploziji niko nije povređen, iako je jedan od gelera ušao u spavaću sobu gde je spavao Petronije.

Supružnici kažu da ne mogu sa sigurnošću da tvrde šta je razlog, ali pretpostavljaju da je bačena bomba opomena i pretnja njihovom sinu Milošu, građevinskom preduzimaču koji se trenutno nalazi u Vojvodini. On je, kako navode roditelji, navodno dužan nekim osobama koje je vodio da rade u Švedskoj.

- Mi smatramo da je to pretnja našem sinu, koji uopšte nije dužan taj novac. On je vodio neke ljude iz Niša na rad u Švedsku. Bavi se molerajem, postavljanjem lamperija, fasade i slično. Dok je on bio ovde, oni su tamo nakarikali dnevnice i broj radnih sati tako da je ispalo da im duguje 100 i više evra dnevno. To on nije hteo da prizna. Sada mi sumnjamo da je neko od njih odlučio na ovaj način da zapreti našem sinu, ali opet ponavljamo da on stvarno nije ništa kriv - kaže za Kurir Petronije Grozdanović.

Spavao kad je bomba bačena... Grozdanović pokazuje gelere na zidu
Spavao kad je bomba bačena... Grozdanović pokazuje gelere na zidufoto: Marko Smiljković

On ističe da je njihov sin iz Brzog broda vodio na rad u Švedsku petoricu, šestoricu, a iz Niša mnogo više radnika.

- Njemu su zbog tih nazovidugova radnici hteli da prodaju bager tamo u Švedskoj, ali je njegov partner Šveđanin to sprečio. Kad se vratio pre dva meseca iz Švedske da reguliše nešto oko pasoša, počeli su problemi - objašnjavaju Grozdanovići.

Komšije kažu da je porodica Grozdanović poštena.

- Mi smo stvarno u čudu. Ovo je mala ulica, svi se znamo i ne možemo da verujemo da je neko potegao bombu na našeg komšiju. Njihov sin mnogo radi i stalno je na putu. Noćas kad je grunulo, izbacilo nas je iz kreveta - pričaju komšije.

Imao kapuljaču i naočare

Kamere snimile bombaša

Grozdanovići kažu da su kamere snimile napadača. - Snimile su visokog momka u trenerci s kapuljačom i naočarima kako se saginje, uzima bombu i baca je pravo s kapije u dubinu dvorišta. Zatim beži kroz Ulicu Dobrivoja Đorđevića, gde se nalazi naša kuća. Dalje je stvar na policiji da otkrije ko je bacio bombu i zašto - navodi Stana Grozdanović.

(Kurir.rs/Marko Smiljković/Foto:Marko Smiljković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track