MARJANOVIĆ OSTAJE U ZATVORU: Janino svedočenje ne oslobađa Zorana!
Foto: Privatna Arhiva, Dragan Kadić

UBISTVO PEVAČICE

MARJANOVIĆ OSTAJE U ZATVORU: Janino svedočenje ne oslobađa Zorana!

Crna Hronika -

Iako je devojčica potvrdila da se kobnog dana nije odvajala od oca na nasipu u Borči, to nije dovoljno da se s njega skine sumnja kao optuženog za ubistvo

Više tužilaštvo u Beogradu, kako Kurir saznaje, uskoro će ponovo podići optužnicu protiv Zorana Marjanovića zbog sumnje da je 2. aprila 2016. u Crvenki kod Borče ubio svoju suprugu, pevačicu "Granda" Jelenu Marjanović.

Kako izvor Kurira otkriva, posle saslušanja njegove ćerke Jane istraga je završena, ali postupak neće biti obustavljen uprkos svedočenju sedmogodišnje devojčice koja je potvrdila Zoranovu odbranu i ispričala da se toga dana na nasipu nije odvajala od oca.

foto: Vladimir Šporčić

- Tužilaštvo je postupilo po onome što je sud tražio i bez obzira na to što je devojčica potvrdila očevu odbranu, sigurno je da to ne znači da će sada doći do odustanka od daljeg vođenja krivičnog postupka protiv Zorana Marjanovića - objašnjava sagovornik Kurira.

Podsetimo, posle saslušanja Jane Marjanović, branilac njenog oca Veljko Delibašić izjavio je za Kurir da očekuje da tužilaštvo istog dana odustane od gonjenja i pusti Zorana na slobodu. Međutim, poznati beogradski advokat Svetozar Vujačić smatra da svedočenje sedmogodišnje devojčice ne može da bude ključni dokaz koji oslobađa Zorana.

- Dete koje je u trenutku događaja imalo pet godina i ostalo je da živi u porodici, odnosno sa najbližim srodnicima Zorana Marjanovića, ne može biti ključni svedok. Bilo bi neverovatno da za te dve godine nije čula i memorisala ono što su o tome govorili u kući. Bez obzira na to što su saslušanju prisustvovali psiholog i predstavnik Centra za socijalni rad, to je nepouzdan iskaz - smatra Vujačić.

Prema njegovim rečima, na isti način bi na iskaz devojčice trebalo da se gleda čak i da on nije povoljan po njenog oca.

- Moje mišljenje je da će tužilaštvo podići optužnicu i da će sud voditi krivični postupak. Iskaz devojčice ceniće se u svetlu iskaza ostalih svedoka i drugih dokaza. Osim toga, sud i tužilaštvo imaće u vidu i kog je uzrasta bila, u kojoj sredini je živela, da li je na nju vršena sugestija. Njen iskaz je tek mali kamenčić u mozaiku rešavanja zločina - kaže Vujačić.

On napominje i da ne treba očekivati ni da tužilaštvo odustane od gonjenja, ni da Zoran Marjanović bude pušten iz pritvora. - Tako nešto bilo bi prvi put u svetu, da se povuče optužnica posle svedočenja deteta od sedam godina - kaže Vujačić za Kurir.

(Kurir.rs/ Jelena Spasić / Foto: Dragan Kadić/Vlada Šporčić/ Privatna arhiva )

Advokat Predrag Savić

Janin iskaz ne koristi Zoranu

Advokat Predrag Savić, koji zastupa Teodoru Krsmanović, sestru pokojne pevačice Jelene Marjanović, tvrdi da Janin iskaz zapravo šteti odbrani Zorana Marjanovića. - Ne razumemo ushićenje advokata Zorana Marjanovića nakon davanja iskaza male Jane Marjanović. Ako se ovaj iskaz analizira zajedno sa iskazom njenog oca i sa rezultatima analize baznih stanica, odgovorno tvrdimo da ovaj iskaz u stvari šteti odbrani Zorana Marjanovića - naveo je Savić u saopštenju i uz analizu baznih stanica utvrdio da, "ako su Jana i Zoran krenuli za Jelenom nakon 15-20 minuta, a nisu se razdvajali nijednog trenutka, Jana je rastojanje od oko 1.130 metara laganim hodom prešla za oko osam minuta". - Dva i po puta brže nego osoba koja je lagano trčala. Ovo je prosto nemoguće - zaključuje Savić u saopštenju.

Činjenice

- Jana je kobnog dana bila na nasipu s majkom i ocem - Prema optužnici, Zoran ju je nakratko ostavio samu da bi ubio Jelenu - Prema Zoranovom iskazu, nijednog trenutka se nije odvajao od ćerke - Prema Janinom iskazu, ona je neprekidno bila uz oca

Brojke

  • 40 godina je zaprećena kazna za Zorana
  • 1 sat je Jana saslušavana u tužilaštvu

9 meseci je u pritvoru osumnjičeni za ubistvo supruge

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track