OVO JE NOVA OPTUŽNICA ZA UBISTVO JELENE MARJANOVIĆ: Zoranu preti 40 godina zatvora! (FOTO)
Foto: Privatna Arhiva, Nebojša Mandić

USKORO SUĐENJE

OVO JE NOVA OPTUŽNICA ZA UBISTVO JELENE MARJANOVIĆ: Zoranu preti 40 godina zatvora! (FOTO)

Crna Hronika -

Više javno tužilaštvo u Beogradu juče je podiglo dopunjenu optužnicu protiv Zorana Marjanovića (39) zbog sumnje da je na svirep i podmukao način 2. aprila 2016. ubio suprugu, pevačicu "Granda" Jelenu Marjanović. Zločin je, kako se navodi, počinio metalnim predmetom, i to tako što joj je zadao osam udaraca u glavu, dok je nedaleko od mesta stravičnog ubistva stajala njihova tada petogodišnja ćerka Jana.

Njemu se na teret stavlja teško ubistvo, za koje je zaprećena maksimalna kazna od 10 do 40 godina zatvora.

- Zoran Marjanović je 2. aprila 2016. oko 17 sati ubio suprugu Jelenu tako što se najpre putničkim vozilom "mercedes", kojim je upravljala pokojna, dovezao sa njihovom maloletnom ćerkom Janom do rampe stadiona u Crvenki. Jelena se popela na nasip i počela rekreativno da trči, da bi ubrzo za njom krenuo i Zoran, s kojim je bila Jana. Sustigao ju je na oko kilometar od mesta na kojem su parkirali automobil, pa je iskoristio poverenje svoje supruge, namamio je da se spuste u podnožje nasipa, ka kanalu, dok je dete ostalo na nasipu - navodi se, kako Kurir saznaje, u optužnici koja je podignuta po drugi put, pošto je sud prvu vratio na dopunu.

foto: Kurir

Jelena Marjanović je, kako je opisano u optužnici, krenula za suprugom, a kada su se spustili na travnatu površinu pored kanala, Zoran je suprugu najpre oštrim predmetom ubo u teme i desni lakat i tako joj naneo lake povrede. - Jelena je počela da beži preko travnate površine, paralelno s kanalom, a tokom tog bežanja ispali su joj desna patika, mobilni telefon i gumica za kosu. Skrenula je ka kanalu, blizu kog ju je Zoran sustigao i strgao joj gornji deo trenerke, ali je ona uspela da pobegne tako što je ušla u kanal u kom je bilo vode - navodi se u optužnici.

Kako se sumnja, u trenutku kada je zagazila u vodu, Zoran je stajao na travnatoj površini i počeo da joj zadaje udarce u glavu metalnim predmetom. - Dok se nalazio iznad nje, zadao joj je više udaraca u predelu glave i time joj naneo višestruke prelome kostiju lobanje, usled kojih je Jelena preminula, ali je pre smrti udahnula vodu iz kanala - piše u optužnici.

foto: Vladimir Šporčić

Podsetimo, u dopuni istražnog postupka saslušana je i Zoranova i Jelenina ćerka Jana, koja je u vreme ubistva imala pet godina i koja je, prema nezvaničnim informacijama, rekla da se kobnog dana nije odvajala od oca.

Sud Ima pravo žalbe

Portparol Višeg suda u Beogradu Bojana Stanković potvrdila je za Kurir da je optužnica juče stigla u sud. Podsetimo, sud je optužnicu koja je bila podignuta 9. februara vratio 20. marta na dopunu da bi bila saslušana njegova ćerka Jana. Marjanoviću, koji je u pritvoru od 15. septembra prošle godine, ona će biti uručena u Centralnom zatvoru i on će, kao i njegovi advokati, ponovo imati mogućnost da napišu prigovor na nju. O eventualnim prigovorima odlučivaće Viši sud, koji optužnicu može da odbije, potvrdi ili ponovo vrati na dopunu. Inače, sud je Zoranu Marjanoviću u utorak produžio pritvor za još 30 dana.

Hronologija slučaja

2. april 2016 - Zoran prijavljuje Jelenin nestanak 3. april 2016 - policija u kanalu na nasipu pronalazi Jelenin leš 6. septembar 2017 - Pevačicin suprug ulazi u rijaliti "Zadruga" 14. septembar 2017 - Marjanović napušta rijaliti "Zadruga" 15. septembra 2017 - Policija hapsi Zorana zbog sumnje da je ubio Jelenu 9. februar 2018 - Podignuta optužnica protiv Zorana Marjanovića 20. marta 2018 - sud je optužnicu vratio na dopunu 27. juna 2018 - tužilaštvo podiglo dopunjenu optužnicu

(Kurir.rs/Jelena Spasić/ foto Nebojša Mandić/ Vladimir Šporčić/Privatna arhiva)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Da li su ovo ključni dokazi protiv Zorana Marjanovića?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track