UHAPŠENA PROSTITUTKA KOJA JE ŠIRILA HIV PO SRBIJI: Policija pronašla migrantkinju od koje je STREPELA SRBIJA
Foto: Profimedia

UHAPŠENA PROSTITUTKA KOJA JE ŠIRILA HIV PO SRBIJI: Policija pronašla migrantkinju od koje je STREPELA SRBIJA

Crna Hronika -

Fatima Alas (38), prostitka iz Jordana koja je navodno širila HIV po Srbiji, uhapšena je danas.

Policija je protiv nje podnela prekršajnu prijavu zbog nezakonitog boravka u Srbiji i privela dežurnom sudiji za prekršaje, koji joj je izrekao novčanu kaznu od 20.000 dinara i zabranu ulaska na teritoriju Republike Srbije u trajanju od tri godine.

"Zbog neposedovanja novčanih sredstava, državljanki Jordana novčana kazna je zamenjena kaznom zatvora u trajanju do 20 dana i ona je sprovedena u Kazneno-popravni zavod "Zabela" u Požarevcu", saopšteno je u MUP-u.

Policija je Fatimu pronašla na ulici u Beogradu i kada su hteli da joj napišu prekršajnu prijavu zbog prostitucije, ona nije imala novca da plati kaznu zbog čega je prevezena u zatvor.

Podsetimo, kako je Kurir pisao, Fatima je prošle godine u avgustu stigla u Srbiju, a do pre mesec i po dana boravila je u Prihvatnom centru za izbeglice u Kikindi.

"Sredinom maja, ona je napustila kamp i otišla za Suboticu, a potom završila u Beogradu. Pretpostavlja se da se bavila prostitucijom u Subotici, Kikindi i Beogradu, ali još nije poznato koliko ljudi je zarazila. Niko u ovom trenutku ne može da oceni srazmere zaraze, pitanje je ko je od njenih klijenata u međuvremenu imao intimne odnose s drugim osobama", kaže izvor Kurira i dodaje:

- Ona je ordinirala u parku kod Ekonomskog fakulteta i u okolini Glavne autobuske stanice. Navodno je imala po pet klijenata dnevno.

(Kurir.rs/Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track