KO JE UHAPŠENA "BERETKA" PREDRAG DANGUBIĆ: Narko-dilera Radovana Laketića ubio prijatelj Arkanovog telohranitelja!
Foto: Shutterstock

KURIR OTKRIVA

KO JE UHAPŠENA "BERETKA" PREDRAG DANGUBIĆ: Narko-dilera Radovana Laketića ubio prijatelj Arkanovog telohranitelja!

Crna Hronika -

Osumnjičeni za ubistvo Radovana Laketića početkom juna na Voždovcu na saslušanju je navodno izjavio da nema nikakve veze sa likvidacijom. Dangubić bio redovan na suđenju za ubistvo u Interkontinentalu

Predrag Dangubić (47), bivši pripadnik Jedinice za specijalne operacije, koji se sumnjiči da je 1. juna na Voždovcu ubio Radovana Laketića (37) iz Pljevalja, kako Kurir nezvanično saznaje, blizak je prijatelj nekadašnjeg telohranitelja Željka Ražnatovića Arkana, Zvonka Mateovića.

Kako izvor Kurira otkriva, Dangubić je redovno u društvu Mateovića, a prisustvovao je čak suđenjima za trostruko ubistvo u Interkontinentalu.

Zvonko Mateović
Zvonko Mateovićfoto: Marina Lopičić

Suvlasnik kafića

- Da li je zvanično bio zaposlen kao telohranitelj Mateovića, ili mu je samo dugogodišnji prijatelj ne mogu da tvrdim, ali jeste bio uz njih, naročito dok je trajao sudski postupak za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana. Dolazio je redovno sa njim - kaže izvor Kurira.

On navodi i da je Dangubić nekada bio aktivni pripadnik MUP-a, zaposlen u JSO.

- U "crvenim beretkama" je bio od 1997. do 2003., kada je jedinica rasformirana. Kasnije je konkurisao i za Protivterorističku jedinicu, ali nije primljen jer nije prošao bezbednosnu proveru. Inače, Dangubić je visokopozicionirani član jedne ozbiljne kriminalne grupe, a pretpostavlja se da je motiv ubistva Laketića sukob oko prodaje narkotika - navodi izvor Kurira, i dodaje da je Dangubić suvlasnik jednog kafića u Beogradu.

Podsetimo, zbog ubistva Laketića, koji je nekoliko godina robijao zbog trgovine drogom, Dangubić je uhapšen u sredu. Kako naš izvor otkriva, na saslušanju u policiji njemu je pozlilo jer od ranije ima zdravstvene tegobe, ali mu je posle ukazane lekarske pomoći bilo bolje. Juče je priveden na saslušanje u Više tužilaštvo u Beogradu. Na teret mu je stavljeno teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna do 40 godina zatvora.

Ubijeni Radovan Laketić
Ubijeni Radovan Laketićfoto: Privatna Arhiva

Određen mu pritvor

Navodno, Dangubić je na saslušanju kratko izjavio da nema nikakve veze sa likvidacijom osuđivanog narko-dilera. Dangubić, koji je uhapšen mesec i po dana posle zločina, nije želeo da detaljno govori o optužbama koje mu se stavljaju na teret.

- On je kratko izjavio da nema nikakve veze sa događajem, ali da se loše oseća i da nije u stanju da iznosi odbranu. Sudija za prethodni postupak odredio mu je pritvor do 30 dana - kaže izvor Kurira.

Ko je Zvonko Mateović Ključni svedok ubistva u Interkontinentalu

Zvonko Mateović, podsetimo, saslušavan je tokom postupka za ubistvo u Interkontinentalu kao ključni svedok trostrukog ubistva. On je na sudu prepoznao Dobrosava Gavrića kao ubicu Željka Ražnatovića Arkana, Milenka Mandića i Dragana Garića. Njegov rođeni brat Dalibor Mateović ubijen je 2004. u Beogradu, a bivši Arkanov telohranitelj izjavio je tokom postupku koji se vodi protiv bivšeg pripadnika "crvenih beretki" Željka Simeunovića za tu likvidaciju, da je njegov brat ubijen zbog toga što je on svedok ubistva u Interkontinentalu.

(Kurir.rs/Jelena Spasić/Foto:Marina Lopičić/Shutterstock/MUP/Privatna arhiva)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

ARKANA SU UBILI DB I MIRA MARKOVIĆ! Arkanov bratanac objašnjava ko stoji iza likvidacije! (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track