SRPSKI DŽEK TRBOSEK USKORO NA SLOBODI? Marinko je brutalno ubio 14, među njima i decu! Najveći monstrum bivše Jugoslavije stiže u Srbiju?
Foto: Privatna arhiva

U MAĐARKOJ MU ISTIČE KAZNA

SRPSKI DŽEK TRBOSEK USKORO NA SLOBODI? Marinko je brutalno ubio 14, među njima i decu! Najveći monstrum bivše Jugoslavije stiže u Srbiju?

Crna Hronika -

Marinko Magda, serijski ubica i bivši pripadnik Legije stranaca, mogao bi da bude pušten na slobodu, ponovo su preneli tamošnji mediji.

On je zbog krvavog pira započetog januara 1994. godine, presudom mađarskog suda godinu dana kasnije osuđen na kaznu doživotnog zatvora, uz mogućnost da bude pušten ranije.

Međutim, to ne znači da bi mogao da uživa u slobodi već će biti izručen Srbiji u kojoj je osuđen na 40 godina za ubistva zbog kojih je prozvan "srpski Džek Trbosek."

Inače, njemu je zbog brutalnih zločina na teritoriji naše zemlje pred srpskim sudom izrečena mu je smrtna kazna koja je kasnije, zbog promene zakona, preinačena u maksimalnu zatvorsku kaznu od 40 godina. Postupak protiv Magde u Srbiji vođen je u njegovom odsustvu s obzirom na to da se od trenutka hapšenja nalazio u susednoj Mađarskoj.

Sa druge strane, sekretar za medije Apelacionog suda u Segedinu, siguran je da će Magda ostati u zatvoru.

Prema dosadašnjim pisanjima medija, on je za sobom ostavio 14 žrtava, mada njihov tačan broj nikad nije utvrđen.

Podsetimo, Magda je početkom 1994. godine sa saučesnicima u jednoj noći ubio pet ljudi u Subotici. Masakr je počeo likvidacijom tročlane porodice Petrić - Milana, Stane i njihovog sina Daneta (10), a završio ga ubistvom bračnog para Josipa i Verice Agatić na Paliću.

Četiri meseca kasnije policija je utvrdila da je Magda, sam ili u grupi, ubio i staricu Idu Feher u okolini Subotice, a onda je 13. januara iste godine ubio četvoročlanu porodicu Balint - lokalnog poslastičara (42), njegovu suprugu (42) i sinove stare 10 i 16 godina.

Istim oružjem kojim je ubijena ova porodica ubijen je i bračni par Antal i Rozalija Horvat u Kečkemetu, u Mađarskoj, a u pomenutom mestu je takođe ubio hrvatskog državljanina Dragutina Kujundžića, 20. decembra 1993. godine. Suđeno mu je i za smrt Edite Orošhaze u Mađarskoj.

Uhapšen je u svom stanu u Mađarskoj 1994. godine, a u Srbiji je njemu i još 11 okrivljenih suđeno u odsustvu. On je sledeće godine u Budimpešti osuđen na doživotnu robiju.

Jedan od najokrutnijih ubica ovih prostora služio je kaznu u najčuvanijem zatvoru u Mađarskoj, u Šatorajaujhelju, smeštenog na granici sa Ukrajinom.

Pre više godina podneo je zahtev mađarskim organima da ga isporuče Srbiji, uz obrazloženje da je spreman da svedoči na sudu i da se "sazna istina".

Njegova kazna u Mađarskoj ističe 2019. godine, a dobio je još 200 dana zbog napada na stražara, pa će biti pušten početkom 2020. godine.

(Kurir.rs/Foto: Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track