EPILOG JEZIVOG ZLOČINA U VETERNIKU! SABO JE ZAKLAO ŽENU I ĆERKU, A SADA JE OSUĐEN NA 40 GODINA: Monstrum nije ni trepnuo na presudu
Foto: S.S.

VIŠI SUD U NOVOM SADU

EPILOG JEZIVOG ZLOČINA U VETERNIKU! SABO JE ZAKLAO ŽENU I ĆERKU, A SADA JE OSUĐEN NA 40 GODINA: Monstrum nije ni trepnuo na presudu

Crna Hronika -

Arpad Sabo osuđen na maksimalnu kaznu zatvora zbog zverskog ubistva supruge Slavice (24) i njihove četvoromesečne bebe Nikoline, koje je iskasapio nožem i prerezao im grkljan

Arpad Sabo (29) iz sela Lipar kod Kule osuđen je juče u Višem sudu u Novom Sadu na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora zbog brutalnog ubistva supruge Slavice (24) i njihove četvoromesečne ćerke Nikoline, koje je počinio u noći između 15. i 16. avgusta 2016. u Veterniku.

Sabo je, podsetimo, tokom suđenja priznao krivicu da ja nožem iskasapio Slavicu, ali ne i Nikolinu, za koju je kazao da je bila mrtva pre njegovog dolaska u stan kobne noći. Odluku sudskog veća kojim je predsedavao sudija Borivoj Pap, Sabo je saslušao ledenog i ukočenog izraza lica, potpuno hladnokrvno i bez ikakve reakcije.

Sudija Pap je u kratkom obrazloženju presude naveo da je tokom postupka nesporno dokazano da je Sabo zverski i s predumišljajem iskasapio suprugu i ćerku, kao i da nijednog trenutka nije pokazao znake kajanja. Izricanju presude prisustvovali su i Slavičini roditelji Ljiljana i Duško Đurđić, koji su nakon izlaska iz sudnice pozdravili odluku da Sabo bude osuđen na maksimalnu kaznu.

žrtve monstruma
žrtve monstrumafoto: S.S.

- Presuda je pravedna i realna. Sve manje od maksimuma bilo bi nepravedno. Moram da priznam da sam se pribojavao ishoda, gledajući u pojedine sudske odluke kada su ovakvi zločini bili u pitanju, iako nama nijedna kazna ne može da vrati Slavicu i Nikolinu - kazao je za Kurir otac i deka žrtava Duško Đurđić.

roditelji ubijene slavice
roditelji ubijene slavice

On kaže da mu je krivo što aktuelni zakon ne dozvoljava da se ubicama sudi za svaku žrtvu ponaosob, kao i da bi trebalo ponovo uvesti smrtnu kaznu.

Podsetimo, Sabo je u noći između 15. i 16. avgusta 2016. godine, u Veterniku, u Kninskoj ulici 39, sa umišljajem usmrtio najpre suprugu Slavicu, koju je izbo kuhinjskim nožem, a potom joj prerezao vrat. On se, prema navodima optužnice, tu nije zaustavio, već je nastavio da kasapi mrtvu Slavicu. Potom se ustremio na Nikolinu, kojoj je prvo stiskom ruke polomio kosti glave, a zatim joj je istim nožem prerezao vrat. Nakon toga, on se okupao i pobegao, a nedugo zatim uhapšen je u blizini Bačke Palanke.

(Kurir.rs/Ivan Milićević/ Foto: Fejsbuk, Privatna arhiva/ S.S.)

Branilac monstruma Nema dokaza da je ubio bebu

Dragan Čolić, advokat Arpada Saba, najavio je da će podneti žalbu, navodeći da smatra da Sabo treba da se osudi za ubistvo supruge, ali ne i ćerke. On je kazao da kao olakšavajuće okolnosti treba da se uzmu njegova neosuđivanost, ali i priznanje da je ubio suprugu, te da ne postoje dokazi da je ubio oboje.

Činjenice

  • Arpad Sabo sa 28 uboda ubio Slavicu i ćerkicu Nikolinu jer ga je nervirao bebin plač
  • Gazda iznajmljenog stana pronašao ženu i bebu u lokvi krvi tek sutradan
  • Sabo je pronađen istog dana kada je prijavljen zločin na obali Dunava kod Bačke Palanke
  • Veštačenje pokazalo da je on najpre ubio Slavicu, a potom bebi smrskao lobanju i prerezao grkljan
  • Majka je ubijena u kupatilu, a beba u krevecu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track