VEK I PO ZATVORA ZA DILERE DROGE: Novopazarsko tužilaštvo bez milosti za prodavce droge
Foto: Profimedia

kazna

VEK I PO ZATVORA ZA DILERE DROGE: Novopazarsko tužilaštvo bez milosti za prodavce droge

Crna Hronika -

Više javno tužilaštvo (VJT) u Novom Pazaru u prethodne dve i po godine procesuiralo je 41 osobu zbog prodaje droge i one su pravnosnažno osudjene na više od 132 godine zatvora, rečeno je danas radiju Sto plus u tom tužilaštvu.

Tokom 2016. godine procesuirano je 16 osoba kojima su izrečene ukupno 52 godine zatvora, prošle godine je 15 osoba osudjeno na ukupno 45 godina zatvora, dok je u prvi šest meseci ove godine već osudjeno 10 osoba i to na 36 godina zatvora.

Portparol VJT Asmir Mehović izjavio je da je gotovo 90 odsto (36 od 41) postupaka okončano sporazumom o priznanju krivičnog dela, čime su osumnjičeni u najkraćem roku procesuirani i pravnosnažno osudjeni.

"Više tužilaštvo će u narednom periodu nastaviti borbu protiv prodaje i distribuiranja opojnih droga na teritoriji Novog Pazara, Sjenice i Tutina, a uz još bolju saradnju sa ostalim nadležnim organima ta borba će biti intenzivirana", kazao je Mehović.

On je dodao da je od početka 2016. godine VJT procesuiralo i 15 osoba osumnjičenih za držanje opojnih droga za sopstvene potrebe i omogućavanje drugim licima uživanje droga.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track