GODINU DANA POSLE UBISTVA ISPRED CENTRA ZA SOCIJALNI RAD: Baka Ljilja dobila starateljstvo nad dečicom
Foto: Privatna Arhiva

pomen

GODINU DANA POSLE UBISTVA ISPRED CENTRA ZA SOCIJALNI RAD: Baka Ljilja dobila starateljstvo nad dečicom

Crna Hronika -

Ljiljana Antić, baka trojice dečaka koji su 5. jula prošle godine ostali bez roditelja, postala je konačno njihov zakonski staratelj

Ljiljana Antić, majka Olge Lovrić (39), koju je pre tačno godinu dana ispred Centra za socijalni rad na Novom Beogradu ubio suprug Milan (48), juče je konačno dobila starateljstvo nad Olginim i Milanovim maloletnim sinovima.

Nakon nezapamćene porodične tragedije, koja se desila 5. jula 2017, Centar za socijalni rad bio je staratelj deci, ali je baka Ljiljana posle 12 meseci borbe, na dan ćerkinog ubistva, dobila rešenje kojim je postala zakonski staratelj trojice dečaka.

Ljiljana Antić sa rođakama na sahrani ćerke
Ljiljana Antić sa rođakama na sahrani ćerkefoto: Dragana Udovičić

- Nju je vest o starateljstvu veoma obradovala. Sa njima je od njihovog rođenja. Iako nisu živeli zajedno, bili su bliski i nije mogla da ih ostavi. Rekla je da će se boriti za njih dokle god bude imala snage jer je Olga bila njena jedinica. Kada je konačno postala zakonski staratelj dečaka, osetila je veliko olakšanje, ali tuga za ćerkom je ostala - rekao je za Kurir prijatelj porodice.

Udarao je kamenom u glavu

Podsetimo, tragedija se dogodila kada je Olga dovela trojicu sinova do centra kako bi se videli sa ocem. Milan Lovrić je tada kamenom izudarao ženu po glavi. Nakon jezivog ubistva pobegao je i ubio se skokom pod voz na Tošinom bunaru.

uviđaj
uviđajfoto: Dragan Kadić

Mališani, koji su prošle godine ostali bez oba roditelja, majčin grob su prvi put posetili prošle subote.

- Bili su na groblju kada je Ljiljana davala godišnji pomen ćerki. Teško su to podneli, ali su pregurali nekako. Stariji dečaci sve znaju, oni su sve videli, pa mamu više i ne spominju. Znaju vrlo dobro gde je ona, naročito Olgin najstariji sin, koji je video zločin. Baš zbog toga oni posećuju psihologa kako bi prevazišli strašnu traumu - dodao je naš sagovornik i istakao da se Olgina majka trudi da unucima obezbedi što normalniji život.

Borba za auto-školu

Dečaci imaju i baku i tetku sa očeve strane, ali, prema rečima našeg izvora, slabo kontaktiraju sa njima. - Ljiljani predstoji i borba za auto-školu, koja je ranije bila u vlasništvu pokojne Olge, ali je ona morala da je prebaci na čoveka koga je njen suprug odredio. To je uradila jer je Milan pretio da će je ubiti, a na kraju je to i učinio. Ljiljana će se boriti za auto-školu pošto penzija od 24.000 dinara, koliko dečaci primaju, nije dovoljna za egzistenciju - rekao je sagovornik. Kurir je juče pokušao da stupi u kontakt sa Ljiljanom Antić, ali nam je ona objasnila da nije u mogućnosti da daje izjave za medije.

(Kurir.rs/ Jelena Ivić/ Foto: privatna arhiva/ Dragan Kadić/ Dragana Udovičić )

Veštaci utvrdili Patio od posttraumatskog sindroma

Milan Lovrić je tokom desetogodišnjeg braka sa Olgom maltretirao nju i decu, zbog čega je više puta privođen. Lovrić je ranije bio i osuđen na dvogodišnju zatvorsku kaznu zbog prebijanja najstarijeg sina, koji je dobio četvorku iz engleskog. - Psihijatrijsko veštačenje Lovrića, koje je rađeno u postupku zbog prebijanja sina, pokazalo je da pati od posttraumatskog sindroma pošto je devedesetih bio na ratištu - podseća naš sagovornik.

Hronologija zločina

x Olga Lovrić dovezla decu do Centra za socijalni rad na Novom Beogradu

x Milan Lovrić je sačekao i počeo da se svađa sa njom

x Nakon rasprave Lovrić je svoju suprugu usmrtio kamenom

x Posle zločina pobegao niz ulicu i uveče se bacio pod voz

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track