Najnovije vesti

PROFESOR EKONOMSKE ŠKOLE IZ SMEDEREVA IZA REŠETAKA: Uzimao pare od učenika, pa ih puštao da polože i davao pitanja unapred
Foto: Aleksandar Jovanović

Odluka Apelacionog suda u Beogradu

PROFESOR EKONOMSKE ŠKOLE IZ SMEDEREVA IZA REŠETAKA: Uzimao pare od učenika, pa ih puštao da polože i davao pitanja unapred

Crna Hronika

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na tri godine zatvora profesora Ekonomsko-trgovinske škole u Smederevu D.P. (61) jer je u više navrata primio mito kako bi vanrednim učenicima te škole omogućio da polože ispit bez savladavanja celokupnog gradiva.

 

Ovom odlukom potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Smederevu kojom prema D.P. pored zatvorske kazne za krivična dela primanje mita i trgovina uticajem izrečena i mera oduzimanja imovinske koristi od krivičnog dela u ukupnom iznosu od 144.360 dinara, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda.

 

Takođe, potvrđena je i kazna za S.K. koji je zbog davanja mita i trgovine uticajem uslovno osuđen na godinu i po dana zatvora sa rokom provere od pet godina.

 

D.P. je osuđen jer je kao profesor i član ispitne komisije omogućio da nekoliko učenika da unapred dobiju ispitna pitanja i polože ispite. Za to je prema presudi uzimao novac.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Ilustracija/Aleksandar Jovanović)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...