MIROSLAV JE UMRO U NAJTEŽIM MUKAMA: "Nemam da platim, deca će mi gladovati" DETALJI UŽASA U JELAŠNICI KOD NIŠA
Foto: Kurir

MIROSLAV JE UMRO U NAJTEŽIM MUKAMA: "Nemam da platim, deca će mi gladovati" DETALJI UŽASA U JELAŠNICI KOD NIŠA

Crna Hronika -

Ne mogu ovo više da izdržim, nemam da platim dug za struju, deca će mi gladovati, ubiću se!

Ovo su poslednje reči Miroslava Stojanovića (44) iz sela Jelašnica kod Niša, oca četvoro dece, koji je danas izvršio samoubistvo zbog duga za struju od 22.500 dinara.

Nesrećni Miroslav koji je izbeglica sa Kosova popio je otrov insekticid etiol, nekoliko sati nakon što mu je isključena struja i preminuo je na licu mesta.

Umro u mukama

Miroslav je najpre poslao ženu i decu u Niš, a potom je izvršio samoubistvo.

- Seča struje samo je bio povod da digne ruku na sebe. Miroslav nije više mogao da podnese siromaštvo. Mnogo je radio da prehrani tri sina i ćerku koji su stari od 5 do12 godina , nadničio je gde je mogao, ali nije izdržao. Pred smrt je pozvao telefonom sestru u Bujanovcu i najavio šta će raditi. Sa česme u dvorištu uzeo je vodu i etiol u prahu i tu su ga mrtvog i pronašli - kaže jedan od rođaka Stojanovića.

Kako saznajemo, Stojanović je umro u najtežim mukama.

- Znao je šta će da uradi, pa je iskoristio kada mu porodica nije bila kod kuće da ne gkladju njegove muke - pričaju naši sagovornici.

foto: Printscreen Belami

Nisu imali ni za kupatilo

Rođaci i prijatelji kažu da je Miroslav na sve načine pokušavao da zaradi novac.

- Oca su mu na Kosovu ubili Albanci. Sa majkom je boravio u izbegličkom kampu i ona se 2004. ubila, skočila je u Nišavu jer nije mogla da podnese što je napustila porodični dom. U međuvremenu se Miroslav oženio i dobio četvoro dece, a od Komesarijata za izbeglice dobio je kuću u Jelašnici. Živeli su u siromaštvu, nisu imali ni za kupatilo a on je radio gde je stigao. Živeli su od socijalne pomoći, jer žena Slavica zbog bolesti ne može da radi - pričaju rođaci i dodaju:

- Problem je i kako će biti sahranjen jer porodica nema novca. Svi su izbeglice i neko će morati da im pomogne

Vi sa Kosova ste mi preko glave

Prijatelji Stojanovića kažu da su čuli da su članovi ove porodice, pa čak i tašta pokojnog Miroslava išli u elektrodistribuciju da mole da im ne seku struju jer nemaju da plate.

- Odbijeni su, a navodno im je jedan službenik rekao: "Vi sa Kosova ste mi preko glave", što ih je uzmemirilo i razočaralo. Sve to nesrećni Miroslav nije mogao više da istrpi - pričaju naši sagovornici.

(Kurir.rs/Marko Smiljković Foto: Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track