Najnovije vesti

DA LI JE MALA JANA GOVORILA ISTINU Forenzičar Šipka: Jelenin telefon se nasipom kretao brzinom laganog DEČJEG HODA!
Foto: Kurir, Profimedia

DA LI JE MALA JANA GOVORILA ISTINU Forenzičar Šipka: Jelenin telefon se nasipom kretao brzinom laganog DEČJEG HODA!

Crna Hronika
22:04h

Nenad Šipka, direktor Centra za forenzička ispitivanja iz Novog Sada, a koji je u aprilu ove godine unajmila porodica Krsmanović kako bi se konačno rešilo najmisterioznije ubistvo poslednjih godina u Srbiji, oglasio povodom ubistva Jelene Marjanović i kretanja njenog mobilnog telefona na dan kada je nestala.

On ističe da je govorio o kretanju mobilnog telefona, a ne o Jeleninom kretanju, naglašavajući da je njen telefon mogao da nosi bilo ko.

- Zoran je u 16:38 "iskopčao" svoj telefon u vreme kad se Jelenin kretao nasipom. "Ukopčao" se u 17:04 na istoj baznoj stanici, na istom mestu gde je Jelenin telefon poslednji put otišao u mirovanje, nije se kretao, uslovno rečeno je ostao na zemlji. Zoranov telefon je na tom mestu bio oko deset minuta i odatle je vršio pozive prema Jeleni. U trenutku kad se Jelenin telefon kreće nasipom dolazi do gašenja, skidanja sa mreže Zoranovog telefona. U istoj zoni gde je poslednji put registrovan kretanje Jelenini telefon, Zoran je "ukopčao" svoj telefon - objašnjava Nenad Šipka.

Prema baznim stanicama Jelenin telefon je 1.130 metara prešao za oko 20 minuta.

- Prvih 600 metara Jelenin telefon je prešao za 16 minuta, a to je brzina laganog dečijeg hoda. To nije brzina trčanja. Ako uzmemo vreme zastajkivanja radi obavljanja poziva, opet je to presporo vreme za trčanje. Narednih 530 metara Jelenih telefon je prešao za četiri minuta. To je prosečna brzina laganog trčanja - ističe Šipka.

Na pitanje na šta ovo ukazuje, Nenad Šipka izneo je svoje objašnjenje.

- Na nekom saslušanju, to su mi novinari potvrdili, mala Jana je rekla da je "tata dotrčao zadihan i rekao da je mama nestala u travi". Ako imamo njenu sadašnju izjavu da se nije odvajala od tate, to dokazuje ovaj dečiji hod telefona. U jednom trenutku Zoran nije bio uz Janu jer je rekla da je tata dotrčao. To pokazuje brže kretanje telefona sledećih četiri minuta - priča Šipka.

Postavlja se i pitanje Janine izjave.

- Postoji opravdano pitanje o Zoranovom kretanju nasipom i u kolikoj meri i do kog trenutka je Janina izjava tačna. Mi tvrdimo, na osnovu baznih stanica, da se događaj nije mogao odigrati onako kako je rekao Zoran, jer da je Jelena nosila telefon, on ne bi mogao da se kreće tako sporo - kaže naš sagovornik.

Zoran je izjavio da se šetao sa Janom i da se posle 15-20 minuta sa njom popeo na nasip.

- Bazne stanice su pokazale da se Jelena u tom trenutku nalazila na 600 metara od rampe. Oni su morali da vide Jelenu ako se na nasipu sve odvijalo onako kako je Zoran ispričao. Jer on je rekao da se posle 15-20 minuta popeli na nasip. Morali su da je vide ili da je čuju jer da je neko tu napao on bi vikala u pomoć, a na tolikoj razdaljini morali su da je vide - zaključio je Nenad Šipka, direktor Centra za forenziku.

(Kurir.rs/Telegraf Foto: Kurir/Privatna arhiva)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja