OVO GA JE KOŠTALO ŽIVOTA?! Ubistvo glavnog beogradskog dilera povezano sa još jednom likvidacijom i klanom Luke Bojovića?
Foto: MUP Srbije

rasvetljavanje

OVO GA JE KOŠTALO ŽIVOTA?! Ubistvo glavnog beogradskog dilera povezano sa još jednom likvidacijom i klanom Luke Bojovića?

Crna Hronika -

Ubistvo Pljevljaka Radovana Laketića (27) policijski je rasvetljeno, ali zasad nije utvrđeno da li je ovaj osuđeni narko-diler možda učestvovao u likvidaciji Dragoslava - Galeta Miloradovića (44), kuma Luke Bojovića, i da je upravo zbog toga platio glavom.

Naime, prema saznanjima "Blica" osumnjičeni za ubistvo Pljevljaka, Predrag Dangubić (47), bivši pripadnik Jedinice za specijalne operacije, neposredno posle zločina na Voždovcu za koji se tereti, bio je u društvu ljudi povezanih sa Miloradovićem i njegovim kumom Lukom Bojovićem, koji trenutno služi kaznu u zatvoru u Španiji.

- Da li su ta dva događaja povezana, istražuje se. Nije nemoguće da je Laketić bio povezan, da je ili direktno učestvovao ili logistički podržavao ubice Miloradovića i da ga je to koštalo života. Odmah posle ubistva Lukinog kuma Dragoslava Miloradovića, u kriminalnim krugovima čulo se da ta likvidacija neće proći nekažnjeno. Više nego interesantno je da je Laketić ubijen samo tri dana posle likvidacije Miloradovića, tačnije, samo nekoliko sati pre sahrane Lukinog kuma - navodi sagovornik upoznat s istragom.

U prilog tome da je moguće da je Laketić bio umešan u ubistvo Miloradovića, govorio i to da je Pljevljak tokom izdržavanja kazne u Spužu, zbog trgovine drogom, dovođen u vezu sa kavačkim klanom, najvećim rivalom škaljaraca, koji su u dobrim vezama sa kriminalom grupom Luke Bojovića. Moguće je da ga je upravo ta netrpeljivost prema ljudima bliskim Luki Bojoviću preporučila za učešće u atentatu na Bojovićevog kuma.

Laketić je ubijen 1. juna u naselju Veljko Vlahović na Voždovcu kada se dovezao ispred zgrade u kojoj je živeo kao podstanar. Izašao je iz vozila, kada je napadač krenuo ka njemu. Laketić ga je video i pokušao da pobegne sakrivši se iza obližnjeg drveta. Međutim, napadač ga je sustigao i u njega ispalio nekoliko hitaca.

Tri nedelje posle zločina policija je uhapsila Predraga Dangubića, prijatelja Zvonka Mateovića, telohranitelja Željka Ražnatovića Arkana, sa kojim je bio u momentu trostrukog zločina u Interkontinentalu. Dangubić je nekada bio aktivni pripadnik MUP-a, zaposlen u JSO. U "crvenim beretkama" je bio od 1997. do 2003, kada je, posle atentata na premijera Zorana Đinđića jedinica rasformirana. Kasnije je konkurisao i za Protivterorističku jedinicu, ali nije primljen jer nije prošao bezbednosnu proveru. Hapšen je zbog iznuda i nelegalnog nošenja oružja.

Deceniju proveo na robiji

foto: Beta, Ilustracija, MUP Srbije

Laketić je samo šest meseci pre ubistva izašao iz zatvora, gde je robijao zbog trgovine heroinom. Naime, uhapšen je 2009. godine u Beogradu, a policija je tada u njegovom rancu našla dva kilograma heroina prokrijumčarenog iz Turske i nekoliko kilograma smese paracetamola i kofeina. U iznajmljenom stanu nađeni su narkotici čija je ulična vrednost procenjena na pola miliona evra. Osuđen je na deset godina zatvora, a kako je crnogorski državljanin, zahtevao je da kaznu služi u Spužu, što mu je i omogućeno.

Kurir.rs/Blic/A.Ž.A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track