OSVETA MAFIJE! MIKIJA JE UBIO GIŠKIN ORTAK: Evo zašto je u Johanezburgu likvidiran egzekutor Arkanovog ubice!
Foto: Đorđe Jovanović

OTKRIVAMO! Detalji istrage ubistva Srbina u Johanezburgu

OSVETA MAFIJE! MIKIJA JE UBIO GIŠKIN ORTAK: Evo zašto je u Johanezburgu likvidiran egzekutor Arkanovog ubice!

Crna Hronika -

Darko Kulić (46) iz Zemuna, koji je bio prijatelj pokojnog Đorđa Božovića Giške, najverovatnije je likvidiran u predgrađu Johanezburga jer je znao ko je u aprilu u istom gradu ubio Milana Đuričića Mikija, ili je pak bio direktno za to odgovoran. Kako Kurir saznaje, osim u vezi sa Mikijevom likvidacijom, Kulićevo ime pominje se i u ubistvu dvostrukog agenta u maju u Beogradu Gorgije Gorga Darmanovića!

Naš izvor otkriva da su Kulićeve ubice planirale da likvidiraju i muškarca, srpskog državljanina koji je bio u automobilu sa Kulićem, ali je on pukom srećom preživeo napad, dok je supruga ubijenog Gordana M. teško povređena.

foto: Kurir

Prijatelj preživeo

Kulić je, podsetimo, ubijen u utorak, kada su nepoznati napadači za kojima policija traga presreli džip BMW X5, u kom je Kulić bio sa suprugom i prijateljem. Ispalili su u njih ukupno 30 hitaca. Prema nezvaničnim informacijama, njegov prijatelj je prošao s lakšim povredama, dok se lekari i dalje bore za suprugin život. Nekoliko kilometara od mesta vatrenog obračuna pronađen je zapaljen beli „mercedes“i na zadnjem sedištu automatska puška.

Ubijen u Beogradu... Gorgija Darmanović
Ubijen u Beogradu... Gorgija Darmanović foto: Privatna Arhiva

- Istraga policije ide u nekoliko pravaca i zasad je izvesno da su likvidacije Mikija, agenta Gorgije Gorga Darmanovića 6. maja u Beogradu, ali i Darka Kulića povezane. Postoje informacije koje ukazuju da je Kulić učestvovao u ubistvu Đuričića, ali i da je naručio ubistvo Darmanovića. Navodno, Darmanović, koji je imao odlične kontakte kako u bezbednosnim strukturama JAR tako i u podzemlju, uključujući i sa ubijenim Đuričićem, navodno je znao sve o organizatorima njegovog ubistva. U Beograd je, kako su sumnjali, došao da te informacije „distribuira kontaktu“, ali su, kako se sumnja, Mikijeve ubice bile brže - otkrili su južnoafrički mediji informacije iz istrage.

Vlasnik fabrike

Milan Đuričić Miki, za kojim je Srbija godinama tragala zbog učešća u ubistvu Željka Ražnatovića Arkana i dvojice njegovih prijatelja u hotelu „Interkontinental“ 15. januara 2000. i kazne od 30 godina zatvora koju je trebalo da odsluži za taj zločin, prema navodima iz JAR, ne samo da je pronašao utočište u toj državi već je postao vlasnik fabrike oružja i, navodno, jedan od bitnih ljudi u podzemlju te države.

Još uvek nije sahranjen... Milan Miki Đuričić
Još uvek nije sahranjen... Milan Miki Đuričić foto: Đorđe Jovanović

Ubijen je kada je krenuo da se u jednom restoranu u Johanezburgu sastane sa takođe srpskim beguncem, nekadašnjim pripadnikom „zemunskog klana“ Milanom Glišovićem, zvanim Miki Debeli.

- Glišoviću se posle toga izgubio svaki trag, a samo desetak dana kasnije u Beogradu je ubijen Darmanović.

Za ubistvo Darmanovića osumnjičen je Dejan Stanković, čiji je sin Vojin ubijen sutradan
Za ubistvo Darmanovića osumnjičen je Dejan Stanković, čiji je sin Vojin ubijen sutradanfoto: Privatna Arhiva

Policija je za njegovu likvidaciju osumnjičila vođu kruševačkog podzemlja Dejana Stankovića Ždrokinca, koji je imao i državljanstvo JAR. Sumnjalo se da je veza između naručioca ubistva Darmanovića i Ždrokinca bio Stankovićev sin Vojin - objašnjava sagovornik iz istrage i podseća da je Vojin ubijen dan posle Darmanovića, a ubica agenta, Vojinov otac Dejan, mesec dana kasnije.

foto: Shutterstock

Ključni svedok

BESKUĆNIK VIDEO UBICE

Beskućnik koji živi u blizini mesta na kom su ubice zapalile beli „mercedes“ navodno je ispričao policiji da je video dvojicu belaca kako izlaze iz ovog automobila, pale ga i potom beže. Kako prenose južnoafrički mediji, ključni svedok dao je detaljan opis dvojice muškaraca, ali i džipa kojim su pobegli pošto su zapalili automobil iz kog su pucali na Darka Kulića.

- Pratimo informacije i određene tragove - rekao je portparol policije Makhubel i odbio da bilo šta više kaže o „osetljivoj istrazi“.

foto: Kurir

DANAS U KURIRU PROČITAJTE JOŠ:

*** ZLA SUDBINA SRPSKIH GRAĐEVINACA U RUSIJI: Da li su porodice sahranile prazne sanduke?

*** PRAVOSUDNO-IZVRŠITELJSKA MAFIJA! Uz pomoć izvršitelja hoće da otmu 1,5 milion evra od banke

*** BURE BARUTA! BIĆE RATA! Ginuće nam deca ako se ne dogovorimo s Prištinom! U slučaju da briselski pregovori ne urode plodom postoji opasnost da Srbija i region budu uvučeni u nove sukobe, upozorava Marko Đurić

*** FLEKA-PLOČICA: Kitarović doliva ulje na vatru, Hrvati i Albanci su braća po oružju

*** DRAMATIČNO! Šešelj HITNO operisan!

*** MORBIDNO: Keba tražio: Iskopajte Rođu Raičevića, i uzmute mu DNK, on je otac deteta!

*** VELIKA POLITIČKA KRIZA U NEMAČKOJ: Angela Merkel otkazala odmor prvi put za 10 godina!

*** ŠTA RADI NOVOSADSKI PARKING SERVIS? Kažnjen jer je SMS za parking poslao na ćirilici!

*****************************************************************************

Ne propustite

foto: Kurir

DANAS SAMO UZ KURIR POKLON: OSMI DEO LEKOVITOG BILJA

Iskoristite lekovita dejstva biljaka po savetima Vase Pelagića!

Osmi deo dodatka na 16 strana danas samo uz Kurir.

U ovom broju vam donosimo tekstove sa opisima, primenom i načinom upotrebe lekovitih biljaka.

Otkrijte moć lekovitosti breze na mokraćne puteve, magično dejstvo gaveza iskoristite kod zarastanja rana, saznajte koliko je glog dobar za jačanje srca, kao i kako žalfija pomaže kod bolova u grlu.

Pred vama je dodatak koji predstavlja samo deo Pelagićevog narodnog učitelja, a koja je i dalje aktuelna, najobimnija i najkorisnija knjiga o zdravlju.

"Sve što jedemo i pijemo prelazi u krv, a naša krv biće takva kakva je naša hrana, piće i vazduh. Od dobre hrane zavisi blagostanje i zdravlje naroda.

Samo sit čovek može da misli pravilno i da radi uredno i dovoljno" - Vasa Pelagić

Čitajte Kurir, jer uvek dobijate više!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track