Najnovije vesti

UBIO JE KRISTINU ZBOG 10.000 DINARA, A TVRDI DA JE ZA UBISTVO ČUO NA TV: Reči oca ubijene radnice sa pumpe zaboleće svakog roditelja u Srbiji
Foto: Privatna Arhiva

slučaj koji je šokirao zemlju

UBIO JE KRISTINU ZBOG 10.000 DINARA, A TVRDI DA JE ZA UBISTVO ČUO NA TV: Reči oca ubijene radnice sa pumpe zaboleće svakog roditelja u Srbiji

Crna Hronika

"Nećemo se pojaviti na početku suđenja, biće tu naš advokat. A šta da očekujem? Znam da će da laže, da negira da je ubio našu Kristinu", kaže za "Blic" Stanislav Kaplanović, otac ubijene radnice sa pumpe u Malom Mokrom Lugu.

Za ubistvo Kristine Kaplanović (20) iz Nove Varoši optužen je Miloš Srebrić (36), zvani Flekica, a početak suđenja je zakazan za 24. jul u Višem sudu u Beogradu. Srebrića tužilaštvo tereti da je 25. maja prošle godine prilikom pljačke benzinske pumpe ubio radnicu Kristinu Kaplanović.

On se tereti da je, dok je devojka sa kolegama bila na pauzi ispred benzinske stanice, istrčao iz šumarka i pištolj koji je nosio uperio u Kristinu i njene kolege.

Vikao je: "Ovo je pljačka, dajte sve što imate, uđite unutra", a troje prestrašenih radnika ga je poslušalo. Preko lica je imao maramu kako bi prikrio beleg koji ima od rođenja i po kome je i dobio nadimak Flekica.

Bez pogovora, troje radnika je pošlo prema kasi, ali kada je pljačkaš gurnuo jednog radnika, pištolj je opalio i metak je pogodio nesrećnu Kristinu u glavu. Tom prilikom Kristininom kolegi Darku Stankovu, Flekica je povredio bubnu opnu.

foto: Privatna Arhiva

Pljačkaš je pobegao u šumu bez plena, koji je bio svega 10.000 dinara, jer je toliko novca bilo u kasi. Teško povređena devojka je posle četiri dana, ne budeći se iz kome, preminula.

Ukoliko bude osuđen za teško ubistvo, za koje je optužen, preti mu kazna od deset do maksimalnih 40 godina zatvora.

Otac nesrećne devojke navodi da se na prvom ročištu neće pojaviti ni njegova supruga, ni druge dve ćerke, Kristinine mlađe sestre, već samo advokat.

- Doći ću na sledeće suđenje. Sada ne mogu... Srebrića sam već video... Ne pitajte. Ne znam šta da očekujem. Moju Kristinu ništa neće vratiti, ali se nadam da će ubica dobiti zasluženu kaznu - navodi neutešni Stanislav.

Ni Stanislav, ni porodica nisu prisustvovali pripremnom ročištu krajem maja, kada je Srebrić negirao ubistvo nesrećne devojke, a tužilaštvo i odbrana izneli su dokazne radnje.

foto: Privatna arhiva

Srebrić je inače uhapšen tri meseca posle zločina na pumpi i to pred svojom trudnom suprugom. I pre ovog ubistva imao je bogatu kriminalnu karijeru. Prvi put Srebrić je bio osuđen zbog razbojništva na četiri godine zatvora, te je od 2008. do 2011. godine proveo u KPZ "Sremska Mitrovica", a zatim u Okružnom zatvoru u Leskovcu.

Čim je izašao iz zatvora, nastavio je po starom. Prva na meti bila mu je prodavnica. Utrčao je u radnju u Beogradu i uz pretnju nožem zatražio novac od prodavačice. Ubrzo je uhapšen i osuđen na tri i po godine zatvora. U KPZ "Zabela" on je bio od 2015. do 2016. godine, a izašao je pre isteka kazne. Samo nekoliko meseci po izlasku iz zatvora, Srebrić je, kako se veruje, upao na pumpu u nameri da je opljačka i nesrećnoj Kristini pucao u glavu.

Radila da bi se školovala

Kristina Kaplanović se, posle srednje tehničke škole, preselila u Beograd da bi studirala. Upisala je Višu ekonomsku školu, ali nije upala na budžet pa je odmah počela da radi da bi sebe mogla da školuje. Prema svedočenju njenih prijatelja i rođaka, želela je da zaradi sama novac za školovanje da ne bi bila na teretu roditeljima, koji pored nje imaju još dve ćerke koje je takođe trebalo izvesti na put.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...