PRE TAČNO 4 GODINE BRUTALNO JE UBIO TIJANU: A evo kako MONSTRUM danas živi! IGRA IGRICE, GLEDA TV I IDE U TERETANU
Foto: Privatna Arhiva

JEZIV ZLOČIN

PRE TAČNO 4 GODINE BRUTALNO JE UBIO TIJANU: A evo kako MONSTRUM danas živi! IGRA IGRICE, GLEDA TV I IDE U TERETANU

Crna Hronika -

Prošlo je četiri godine od brutalnog ubistva Tijane Jurić koju je mesar Dragan Đurić iz Surčina u noći zmeđu 25. i 26. jula 2014. godine oteo i ubio.

Monstrum se trenutno nalazi u našem najčuvanijem zatvoru u Padinskoj Skeli, takozvanoj Novoj Skeli, gde služi kaznu od 40 godina. Postavlja se pitanje da li je tretman koji ima realan za nekoga ko je izvršio ovako svirep zločin.

foto: Aleksandar Jovanović

Đurić se u zatvoru ponaša normalno i nije sklon incidentima. U toku dana ima pravo na šetnju koja traje dva sata, a redovno mu stižu i paketi 0od porodice. Prema našim informacijama, njegova majka se preselila kod ćerke u Vojvodinu. Inače, Đurić ima pravo na odlazak u zatvorsku ambulantu, a u slučaju teških zdravstvenih problema voze ga na VMA ili u Urgentni centar.

Ćelije u Novoj Skeli nisu otvorene i zatvorenici mogu da se sretnu samo u šetnji, ili tokom aktivnosti gde su uvek čuvari sa njima. Dnevno imaju tri obroka, a jedu u ćelijama.

Dvočasovna šetnja u toku dana, tv, korišćenje konzole sa igricama, obroci, teretana, paketi koje dobija dva puta mesečno, posete su nešto što mora da se ispuni po zakonu, i svi zatvorenici imaju isti tretman. Sa njim je u ćeliji još jedan zatvorenik.

Dragana Đurića, kako se pisalo, posećuje samo majka, a prema poslednjim informacijama, on nije pokazao nikakvo kajanje za ovaj težak zločin koji je počinio.

Pokušao je i da dokaže da nije kriv, odnosno, da pronađe advokata koji bi dokazao da mu je policija, prema njegovim rečima, iznudila i podmetnula priznanje. Međutim, nijedan advokat to nije prihvatio.

Monstrum se ponaša u sladu sa propisima, ne daje nikakve znake po kojima bi se videlo da se kaje za monstruozan zločin koji je počinio, a ne pokazuje ni znake depresije.

Tokom protekle godine, medijima se obratio i ogorčeni otac Tijane Jurić koji se pozvao na svoje izvore i naveo da Dragan Đurić, po njegovim rečima, živi bolje od polovine stanovnika u Srbiji.

– Ubica mog deteta danas živi u zatvoru bolje od polovine stanovnika naše zemlje. Imaju klimu, teretanu, TV i sve mu je plaćeno. Ne samo da je to bolno za porodice žrtava nego je i sramotno – rekao je pre godinu dana za Telegraf otac ubijene Tijane.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track