PROFESOR FIZIČKOG HTEO U SRBIJU DA UNESE SAT OD 7.500 EVRA: Carinici ga provalili, on rekao da nije znao da mora da prijavi
Foto: Uprava carina Srbije

rad carine

PROFESOR FIZIČKOG HTEO U SRBIJU DA UNESE SAT OD 7.500 EVRA: Carinici ga provalili, on rekao da nije znao da mora da prijavi

Crna Hronika -

Na aerodromu "Nikola Tesla" carinici su danas zaplenili ženski sat marke "Hublot" vredan 7.500 hiljada evra, koji srpski državljanin nije prijavio pri ulasku u zemlju.

Kako je navedeno u saopštenju Uprave carina, prekršaj je otkriven kada se 31-godišnji profesor sporta i fizičkog vaspitanja, koji je doputovao iz Španije preko Bukurešta, uputio ka zelenom kontrolnom prolazu kao da nema ništa da prijavi za carinjenje.

Međutim, na rentgen kontroli ručnog prtljaga uočena je kutija sa satom, a daljim pregledom, u džepu ranca pronađen je originalni račun koji je overen radi povraćaja PDV-a na rumunskoj granici.

Prema rečima putnika, on nije znao da sat treba da prijavi, jer do sada nije kupovao vrednije stvari u inostranstvu.

Uprava carina savetuje putnike da se pre putovanja informišu o važećim propisima, što mogu učiniti i posredstvom sajta Uprave carina, gde se nalazi i brošura "Vodič za putnike".

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Uprava carina Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track