HAPŠENJE U MOKRINU: Usred njive uzgajali 255 stabljika marihuane
Foto: MUP Srbije

akcija kikindkse policije

HAPŠENJE U MOKRINU: Usred njive uzgajali 255 stabljika marihuane

Crna Hronika -

KIKINDA- V.J. (58) i S.B. (35) iz Mokrina, policija je uhapsila nakon što ih je zatekla na njivi između Mokrina i Iđoša, na kojoj je pronađen zasad sa oko 255 stabljika indijske konoplje. Oni se terete da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Sumnja se da su

V.J. i S.B. zasadili i uzgajali indijsku konoplju.Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Zrenjaninu, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu prijavu biće privedeni tužiocu:

foto: MUP Srbije

- U Mokrinu ovo nije prvi slučaj hapšenja zbog gajenja indijske konoplje na njivama. Policija je pre nekoliko godina na tavanima kuća trojice žitelja Mokrina pronašla oko 54 kilograma osušene i poluosušene marihuane. Droga je bila namenjena za dalju prodaju u Kikindi i Zrenjaninu. Sličan narko biznis bujao je i u ataru Sente. U jednoj njivi je policija pre nekoliko godina pronašla 436 biljaka u poodmakloj fazi vegetacije, visine od 1,5 do 2,2 metra- potvrdio je Kuriru izvor blizak istrazi.

foto: MUP Srbije

Ubedljivo najveća zaplena, čak oko 1,2 tone marihuane, desila se pretprošle godine u okolini Malih Pijaca kod Kanjiže. Istražitelji su, među kukuruzom, pronašli zasad sa 340 stabljika indijske konoplje, visine preko dva metra. Radilo se o organizovanom uzgoju za dalju prodaju za domaće i inostrano tržište, a pet osoba iz Malih Pijaca tada je pohapšeno.

(Kurir.rs/S.U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track