TINEJDŽER (16) SKOČIO DA SE RASHLADI, DUNAV GA PROGUTAO: Drug nije imao snage da ga izvuče! Detalji tragedije kod Beočina
Foto: Privatna Arhiva

TRAGEDIJA

TINEJDŽER (16) SKOČIO DA SE RASHLADI, DUNAV GA PROGUTAO: Drug nije imao snage da ga izvuče! Detalji tragedije kod Beočina

Crna Hronika -

Eštref Dalipi (16) utopio se u Dunavu naočigled prijatelja, koji je skočio za njim i pružio mu ruku, ali nije uspeo da ga spase

Eštref Dalipi (16), zvani Zeka, iz Beočina utopio se danas oko 14 sati u Dunavu na Staroj plaži u Beočinu.

Kako saznajemo, nesrećni dečak je bio na plaži sa jednim vršnjakom, kada je iznenada počeo da se davi.

- Eštref inače ide sa mnom svaki dan da radi, a juče je odlučio da ode da se rashladi na Dunavu. Bio je u vodi, a drugi dečak je bio na plaži. Drug je u jednom trenutku video da tone, skočio je odmah za njim, uhvatio ga za ruku, ali nije imao snage da ga izvuče. Druga su odveli kod lekara da primi injekciju, mnogo se potresao - kaže Musa Dalipi, stric nastradalog dečaka, i dodaje da se njegov bratanac udavio na mestu iz kog se izvlači pesak, zbog čega se tu stvorila rupa.

Gledao ga kao sina... Stric Musa Dalipi
Gledao ga kao sina... Stric Musa Dalipifoto: Slađana Stojanović

Stric kaže da je Eštref živeo s ocem i još tri brata, četiri kilometra dalje od mesta na kom se udavio.

- Njega gledam kao sina, jer ih je majka ostavila dok su bili mali. On je bio bebica od mesec dana, a moja supruga, njegova strina, dojila ga je. Dao bih sve što imam da ga nađu živog, ali ne verujem, pošto je to mesto gde je upao kao rupa bez dna - kaže očajni čovek i dodaje da je bio kod kuće kada je došao jedan meštanin da mu saopšti najtužniju vest.

Kobno kupanje... Policija na licu mesta
Kobno kupanje... Policija na licu mestafoto: Slađana Stojanović

- Njegov otac i ja smo zajedno došli do Dunava. On je hteo da skoči da ga traži, jedva sam uspeo da ga uz pomoć meštana zadržim - plače Musa.

Prema njegovim rečima, Eštref je bio vredan dečak, koji je svakog dana išao s njim da radi poljoprivredne poslove.

Podsetimo, pre samo četiri dana tinejdžer Nemanja Marković (19) iz Kusatka kod Smederevske Palanke udavio se u Markovačkom jezeru, kada se prevrnuo kajak u kojem je bio sa bratom od strica.

Pronađeno telo u rupi reke

Telo nesrećnog dečaka pronađeno je večeras.

- Ronioci žandarmerije pronašli su telo u rupi reke, od šest I po metara. Za to krivim vlast Beočina, koja dozvoljaa da se iz tog dela reke izvlači pesak I onda se stvaraju rup e- kaže za naš list Musa Dalipi, stric nastradalog dečaka.

(Kurir.rs/Slađana Stojanović/Foto: Slađana Stojanović/Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track