ADVOKAT ZORANA MARJANOVIĆA: Žalićemo se Apelacionom sudu!
Foto: Marina Lopičić

OPTUŽNICA:

ADVOKAT ZORANA MARJANOVIĆA: Žalićemo se Apelacionom sudu!

Crna Hronika -

Advokat Nikola Dumnić, branilac Zorana Marjanovića protiv kog je Viši sud u Beogradu juče potvrdio optužnicu zbog sumnje da je 2. aprila 2016. na nasipu u Crvenki kod Borče ubio suprugu Jelenu Marjanović, kaže za Kurir da će se na ovu odluku u zakonskom roku žaliti Apelacionom sudu.

- Ovakva odluka krivičnog vanpretresnog veća je paradoksalna budući da je upravo vanpretresno veće ranije zauzelo stav da prikupljeni dokazi nisu dovoljni za opravdanu sumnju - kaže Dumnić za Kurir.

foto: Marina Lopičić

Podsetimo, prvu optužnicu protiv Marjanovića, koju je Više tužilaštvo podiglo u februaru, sud je vratio na dopunu kako bi se saslušali novi svedoci, među kojima je i njegova ćerka Jana, koja je u vreme ubistva majke imala pet godina.

- Dokazi koji su prikupljeni u dopuni istrage otklonili su svaku sumnju, pre svega mislim na iskaz deteta, koje je potvrdilo da je nije odvajalo od njega. Komisija najeminentnijih sudskih veštaka utvrdila je da njen iskaz nije plod instrukcija niti izmišljotina - tvrdi branilac Zorana Marjanovića i otkrije da ipak očekuje će se njegovom klinetu, uprkos žalbi koju će podneti, suditi.

- S obrziom na pažnju koju je ovaj događaj izazvao u javnosti, epilog će sigurno biti pred sudskim većem, verujemo da će on biti pozitivan jer Zoran nije kriv - kaže Nikola Dumnić za Kurir.

(Kurir.rs/J. Spasić/ foto Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track