Najnovije vesti

KLUPKO SE ODMOTAVA! Poznati mafijaški vođa se zakleo na KRVNU OSVETU pa ubio Ognjanovića?! ISTRAGA BRUTALNE LIKVIDACIJE IDE U OVA DVA PRAVCA
Foto: Zorana Jevtić

UBISTVO POZNATOG ADVOKATA

KLUPKO SE ODMOTAVA! Poznati mafijaški vođa se zakleo na KRVNU OSVETU pa ubio Ognjanovića?! ISTRAGA BRUTALNE LIKVIDACIJE IDE U OVA DVA PRAVCA

Crna Hronika

Istraga ubistva advokata Dragoslava Miše Ognjanovića kreće se u dva pravca, a oba su vezana za najvažnijeg klijenta Luku Bojovića, koji od 2012. godine izdržava kaznu od 18 godina zatvora.

 

Ognjanović duže od decenije zastupa Bojovića u svim postupcima koji su vođeni protiv njega u zemlji i inostranstvu.

 

foto: Dragana Udovičić

 

Jedan pravac istrage usmeren je ka krvnoj osveti, koju Luka i njegov klan od 2009. godine vode sa crnogorskim porodicama Danilović i Šaranović, dok drugi vodi ka Lukinoj povezanosti sa škaljarskim klanom i njhovom ratu sa kavačkom ekipom, piše Ekspres.

 

U oba pravca istrage, pojavili su se novi detalji koji su od velikog značaja za rasvetljvanje surovog zločina.

 

 

Posle ubistva Slobodana Šaranovića na nastaavak krvne osvete usmerene ka Bojovićevom klanu zakleo se jedan od velikih crnogorskih bosova.

 

"U pitanju je osoba koja je nosila kovčeg Slobodana Šaranovića i koja je na sahrani obećala da će nastaviti krvnu osvetu. Taj muškarac je odavno blizak sa ubijenom braćom Slobodanom i Branislavom Šaranovićem, zemljaci su, dalji rođaci i sva trojica su bili bliski s vođama klana „Amerika“, s kojim su poslovali. On je kovčeg sa Slobodanovim telom spustio u grobnicu u kojoj je sahranjen i njegov brat Branislav, za koga se takođe veruje da je ubijen u ratu s Bojovićevim klanom. Nakon što je grobnica zakopana, prekrstio se nad Slobodanovom i Branislavljevom slikom i zakleo se da će ih osvetiti. Jedan od pravaca istrage je upravo njegovo zaklinjanje da će nastaviti krvnu osvetu. Taj pravac se sada ispituje jer je moguće da je Ognjanović upravo ubijen zbog toga. Ognjanović je bio toliko blizak s Bojovićem i njegovim najbližim saradnicima da je smatran delom njihove porodice, zbog čega se ne isključuje mogućnost da je stradao zbog krvne osvete - kaže izvor nedeljnika Ekspres i uverava da je upravo tom velikom crnogorskom bosu zabranjen ulazak u Srbiju.

 

foto: Damir Dervišagić

 

- Poznati mafijaški vođa, koji se zakleo na nastavak osvete inače je, nekoliko meseci pre ubistva Slobodana Šaranovića, pokušao iz Crne Gore da dođe u Beograd, ali je vraćen po sletanju na aerodrom jer se njegovo ime našlo na listi osoba kojima je zbog zaštite bezbednosti zabranjen ulazak u Srbiju - zaključio je izvor Ekspresa.

 

Skandal na grbolju zbog saučešća

 

Prisustvo Anđelke i Marije Bojović (majka i sestra Luke Bojović, prim.aut.), međutim nije naišlo na odobravanje najbloiže rodbine Dragoslava Ognjanovića, koja je, ne krijući negodovanje, komentarisala "Došli smo na sahranu bratu, a u kapelu izjavljuju saučešće Lukinoj majci i sestri. Sramota! Ko su one da primaju saučešće za Mišu?", čulo se na sahrani ubijenog advokata.

 

foto: Marina Lopičić

 

Takođe, interesantno je da se Luka Bojović od svog dugogodišnjeg advokata nije oprostio čituljom, kao što je to činio u ranijim slučajevima kada su ubijeni njegovi prijatelji i saradnici. Međutim, na groblju je viđen venac sa natpisom "Poslednji pozdrav od porodice Bojović".

 

(Kurir.rs/Ekspres)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...