OVO JE BIVŠI PRIPADNIK JSO, KOJI JE UBIJEN U CRNOJ GORI: Crvene beretke tuguju za svojim članom (FOTO)
Foto: Printscreen Facebook

obračun

OVO JE BIVŠI PRIPADNIK JSO, KOJI JE UBIJEN U CRNOJ GORI: Crvene beretke tuguju za svojim članom (FOTO)

Crna Hronika -

Državljanin Srbije Željko Pavkov (47) ubijen je pre tri dana u vatrenom obračunu u bjelopoljskom naselju Sutivan dok je Ljubomir Lazić (48) teže ranjen.

U pucnjavi je ranjen Bjelopoljac Elvis Ćatović (30), za kog se sumnja da je pucao u ovu dvojicu, a čitav događaj se desio upravo ispred njegove kuće.

Ćatović je u utorak uhapšen.

Inače, Pavkov je bio pripadnik Jedinice za specijalne operacije. Na Fejsbuk stranici Crvenih Beretki objavljena je njegova fotografija i oproštajna poruka:

"Tužnog srca javljamo pripadnicima Jedinice da nas je napustio naš brat Željko Pavkov Lala, oficir JSO. Vreme i mesto sahrane biće naknadno objavljeni".

Kako su preneli crnogorski mediji, osumnjičeni za ubistvo Ćatović, izjavio je da su državljani Srbije nameravali da ga ubiju, a da je on potegao pištolj i ubio Pavlova i ranio Lazovića.

"Kada sam automobilom stigao ispred svog doma primetio sam da mi se približava više nepoznatih osoba. Osetio sam da sam ranjen, ali pucanj nisam čuo. Hteo sam da pobegnem u kuću, ali nisam uspeo, pa sam utrčao u kukuruzište. Odatle sam iz pištolja zapucao na sve strane", rekao je u tužilaštvu Ćatović i istakao da je to što je kod sebe nosio oružje bila puka slučajnost.

(Kurir.rs/Foto: Printscreen Facebook Crvene beretke)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track