STRAVIČAN SUDAR KAMIONA I TRAKTORA KOD NOVE CRNJE: Traktorista ispao iz kabine i izdahnuo na licu mesta
Ilustracija, Foto: Tatjana Stamenković

vozaču kamiona određen pritvor

STRAVIČAN SUDAR KAMIONA I TRAKTORA KOD NOVE CRNJE: Traktorista ispao iz kabine i izdahnuo na licu mesta

Crna Hronika -

NOVA CRNJA- Radiša Marković (47) poljoprivrednik iz Aleksandrova kod Nove Crnje, poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u ponedeljak, oko 9 sati, u ulici Železnički red.

To je najfrekventnija seoska ulica, a njome svakodnevno saobraća i veliki broj kamiona koji koriste obližnji granični prelaz Srpska Crnja-Žombolj, između Srbije i Rumunije.

Zrenjaninska policija uhapsila je vozača kamiona Z.J. (46) iz okoline Beograda, zbog sumnje da je odgovoran za najnoviju tragediju na banatskim drumovima:

"Sumnja se da je Z.J. izazvao saobraćajnu nesreću dok je obilazio traktor kojim je upravljao traktorista iz Aleksandrova. Od siline udara i zadobijenih povreda, vozač traktora preminuo je na licu mesta", saopštila je policija.

Prema svedočenju očevidaca, traktorista je hteo da skrene levo, a u tom trenutku kamion je već počeo da ga pretiče:

"Došlo je do stravičnog sudara. Nesrećni vozač traktora ispao je iz kabine, a od zadobijenih povreda ostao je na licu mesta mrtav. Prizor je bio jeziv- ispričali su meštani Aleksandrova koji su u tom trenutku, ili docnije, dok je trajao uviđaj, bili na mestu teške saobraćajne nesreće.

Kamiondžija Z.J. tereti se da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Po nalogu zamenika Osnovnog javnog tužioca u Kikindi, njemu je određeno zadržavanje do 48 sati. Nakog toga će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužilaštvu.

Kurir.rs/S.U./Foto: Tatjana Stamenković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja