Najnovije vesti

MEĐU KISELIM KUPUSOM I PIJANIM VIŠNJAMA: Srpski carinici naišli na do sad možda i najčudniji pokušaj KRIJUMČARENJA MIGRANATA (FOTO)
Foto: CARINA INFO

hit!

MEĐU KISELIM KUPUSOM I PIJANIM VIŠNJAMA: Srpski carinici naišli na do sad možda i najčudniji pokušaj KRIJUMČARENJA MIGRANATA (FOTO)

Crna Hronika

Da carinski skeneri koji nepogrešivo otkrivaju sve što odstupa od prijavljenog kamionskog tovara predstavljaju demotivišući faktor za ilegalne migracije, potvrđuje i činjenica da je tokom avgusta zabeležen manji broj takvih slučajeva.

Interesantan je slučaj koji je otkriven juče, 29. avgusta 2018. godine, kada su se trojica migranata greškom obrela u Kruševcu umesto u nekoj od zemalja Zapadne Evrope. Ovakvih slučajeva bilo je i ranije, a ovoga puta su trojica „slepih putnika“ pronađena u tovaru deterdženata koji je austrijski prevoznik transportovao ka Kruševcu preko Kelebije, gde se pretpostavlja da su ilegalci kriomice ušli u prikolicu.

I danas su trojica Avganistanaca otkrivena na izlaznoj strani Horgoša, i to u kamionu bugarskih registarskih oznaka koji je od Grčke ka Austriji prevozio aluminijumske cevi.

Njihove siluete registrovane su na snimku sa skenera, a carinici su potom kod vozačeve kabine uočili oštećenu ceradu, isečenu u obliku latiničnog slova L, koja je sa unutrašnje strane bila pričvršćena lepljivom trakom.

1 / 8 Foto: CARINA INFO

Pre dva dana je na izlazu istog graničnog prelaza skener otkrio tri ljudske siluete u prikolici kamiona beogradskih registarskih oznaka koji je putovao od Srbije ka Francuskoj. Pored toga, sajla na kamionu je bila presečena, pa nanovo zalepljena pomoću čiode i superlepka.

Tada su u tovarnom delu šlepera carinici zatekli trojicu Avganistanaca među tovarom čaja od brusnice, kora za pitu i vakumiranog kiselog kupusa. Na Horgošu su slični slučajevi zabeleženi i 7. avgusta, i to u dva navrata. Najpre je u kamionu beogradskih tablica, koji je transportovao sredstva za pranje i čišćenje, skener detektovao dve siluete, kako se ispostavilo, Avganistanaca, a pregledom šlepera otkriveno je da je i na ovom kamionu sajla bila presečena, pa ponovo zalepljena.

Nešto kasnije istoga dana, u kamionu novopazarskih registarskih oznaka, koji je takođe bio natovaren kućnom hemijom, zahvaljujući skeneru otkrivena su četvorica Pakistanaca.

Namere ilegalaca su osujećene i na graničnim prelazima ka Hrvatskoj. Na prelazu Šid je 23. avgusta 35-godišnji vozač šlepera beogradskih registarskih oznaka rekao carinskim službenicima da sumnja da se u prikolici nalaze „slepi putnici“.

Pregledom kamiona ustanovljeno je da je vozač imao pravo, jer su među tovarom višanja u alkoholu, otkrivena trojica mladića iz Avganistana. Na graničnom prelazu Batrovci, desetak dana ranije, sprečen je pokušaj četvorice ilegalaca - trojice iz Avganistana i jednog iz Bangladeša, da se preko granice prebace u kamionu turskih registarskih oznaka koji je prevozio nameštaj iz Turske ka Švajcarskoj.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...