ZID ĆUTANJA U UŽIČKOJ BOLNICI: Niko ne priča o doktorima UHAPŠENIM ZA PRIMANJE MITA! Ginekologa prijavio kolega?
Foto: MUP Printscreen

ZID ĆUTANJA U UŽIČKOJ BOLNICI: Niko ne priča o doktorima UHAPŠENIM ZA PRIMANJE MITA! Ginekologa prijavio kolega?

Crna Hronika -

Za troje ginekologa Opšte bolnice Užice, koji su za manje od šest meseci uhapšeni na radnom mestu, zajedničko je da su im lisice na ruke stavljene pod sumnjom da su uzeli mito, a razlika je što je eventualno nedelo svakog od njih na različit način došlo do ušiju policije.

U prva dva slučaja lekare su prijavili pacijenti, ali pod različitim spletovima okolnosti, dok je u trećem još uvek sve nejasno, ali logički se ne podudara sa prethodna dva.

Hapšenja doktorke Lj. V. ali i muškarca koji joj je dao 200 evra, koja su se odigrala prekjuče pokrenulo je i komentare da se među medicinarima nalazi "krtica".

Drugačije ne mogu da objasne ko je "otpevao" policiji da lekarka traži novac, premda nema logike da je to uradila pacijentinja ili neko njoj blizak jer je i davanje mita krivično delo.

Užički ginekolog Z. M. uhapšen je 9. marta, nekoliko dana pred penziju, na svom poslednjem dežurstvu, a poznato je da ga je prijavila pacijenkinja od koje je tražio novac za intervenciju.

Njegovog kolegu D. A. koji je pao u šake policije 13. avgusta takođe je prijavila pacijentkinja, ali tek kada nije imala kuda. Sumnja se da je D. A. ovoj ženi nezakonito u 17. nedelji trudnoće uradio abortus i za tu intervenciju uzeo 570 evra.

Verovatno se za ovo nikada ne bi saznalo da se zdravstveno stanje pacijentkinje, odmah pošto je izašla sa ginekologije, nije pogoršalo pa je morala zatražiti lekarsku pomoć tokom koje je uočeno da je izvršen abortus.

Suočena sa nepobitnim dokazima da je trudnoća prekinuta priznala je sve, ali je u međuvremenu "neko" njen već bio dao novac doktoru.

Osim D. A. uhašene su još četiri osobe zbog davanja mita.

Doktorka Lj. V. uzela je 200 evra za prekid trudnoće u šestoj nedelji, a osim nje uhapšen je i Z. K. (28) iz Prijepolja koji joj je dao novac.

- Brzo se saznalo kako su "popadali" Z. M. i D. A. ali niko ne zna ko je prijavio Lj.V. Ovde "ne pije vodu" da je prijavila pacijentkinja jer je taj koji je dao pare u njeno ime takođe počinio krivično delo. O hapšenju Lj. V. se u bolnici se govori samo u poverljivim razgovorima iz kojih su, jer drugog objašnjenja nema, potekle sumnje da iza dojave stoji neko od njenih kolega sa odeljenja koji je znao šta se dešava - priča izvor sa ginekologije.

Komentari Užičana, naročito Užičanki, na društvenim mrežama povodom hapšenja doktorke su različiti, i kreću se od negativnih iskustava sa ginekolozima i njihovim tarifama, do hvale na račun istih i tvrdnje da im niko nije tražio tražio novac i da su postupali etički.

Lj. V. i Z. K. prekjuče je određeno zadržavanje koje ističe danas kada bi trebalo da budu predati Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

(Kurir.rs/Blic Foto: Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track