ISPOVEST SINA STARICE UBICE: Zoran je pretio mami da će je polomiti ako mu ne ustupi plac!
Foto: Printscreen, Vladimir Šporčić

zločin

ISPOVEST SINA STARICE UBICE: Zoran je pretio mami da će je polomiti ako mu ne ustupi plac!

Crna Hronika -

Stojanović objašnjava da njegova majka sa investitorom, koga je u nedelju ujutru ubila nasred ulice, nije vodila sudski spor oko placa na Zvezdari, već da je Trifunović želeo da mu ona ustupi zemljište

Marko Stojanović, sin Stojanke Stojanović Coke (70), osumnjičene za ubistvo investitora Zorana Trifunovića (59), rekao je juče za Kurir da je njegova majka dve godine bila žrtva Trifunovića i da ga se plašila, jer joj je često pretio.

Stojanović objašnjava da njegova majka sa investitorom, koga je u nedelju ujutru ubila nasred ulice, nije vodila sudski spor oko placa na Zvezdari, već da je Trifunović želeo da mu ona ustupi zemljište.

- Trifunović ima popriličan dosije u policiji za razna krivična dela. Mojoj majci je pretio dve godine, jer nije želela da mu ustupi naš plac, na kom je planirao da zida zgradu, a da nam zauzvrat da stanove. Majka to nije htela i onda su krenule pretnje.

Pretio je da će je prebiti, polomiti i da mu niko ništa ne može. Ona je mene sklonila iz te priče, te se on nameračio na nju. Majka je tražila pomoć, podnela je krivičnu prijavu protiv njega, ali se ništa nije dešavalo - rekao je Stojanović i dodao da su prijave, koje je njegova majka podnela protiv Trifunovića bile bez efekta, jer nadležni nisu reagovali.

- Mama je u međuvremenu obolela i fizički i psihički. Trifunović se stalno pozivao na uticajne ljude i govorio je da mu niko ne može ništa, da je jak u svetu podzemlja, i da mu ne bi bio prvi put da nekog nasilno otera. Rekao joj je da ima ljude i u vrhu vlasti. To je ono što je ona meni rekla i to tek kada sam primetio da je izgubila zdravlje - priča sin osumnjičene žene.

Prema njegovim rečima Stojanku su Trifunović i još jedan njegov prijatelj nekoliko puta sačekivali na ulici i pretili joj.

- Nije mi jasno kako se on, i pored njene prijave u kojoj je navela da joj je ugrožena bezbednost, slobodno šetao u blizini naše kuće. Mama ga se plašila, a u tom strahu je i obolela - kaže sagovornik i objašnjava da je njihov plac na Zvezdari atraktivan, jer je još samo tu, kako kaže dozvoljena gradnja.

Podsetimo, Stojanka Coka Stojanović je prekjuče oko 7.50 sati hicima iz pištolja ubila investitora Zorana Trifunovića na ulici u blizini Cvetkove pijace. Ona je nakon zločina otišla kući i zaspala. Policija ju je ubrzo identifikovala i uhapsila.

(Kurir.rs/Jelena Rafailović, foto: Vladimir Šporčić)

Pucala iz pištolja Nisam ovo očekivao od nje! Stojankin sin objašnjava da je pištolj "CZ 99" iz kojeg je njegova majka ispalila smrtonosne hice njegov i da ga legalno poseduje. - Imao sam ga u legalnom posedu. Ni na kraj pameti mi nije bilo da bi majka mogla da uradi tako nešto. Kada je policija ušla u kuću čuo sam njen jauk. Bila je u potpunom šoku kao i ja. Nisam očekivao da ovako nešto može da uradi - rekao je Stojanović.

Istraga u toku Pre ubistva obišao gradilište? Pretpostavlja se da je Zoran Trifunović neposredno pre ubistva obiša gradilište koje je u blizini. Kako su nam objasnile komšije ispred petospratnice koja se gradi, Trifunović je bio jedan od investitora. Zanimljivo je da ispred zgrade nema table na kojoj bi trebalo da piše ko gradi i ko je investitor projekta. - Pretpostvaljam da ga je Stojanka videla kada je prošao, sačekala ga je i pucala u njega - rekao je jedan od komšija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track