Najnovije vesti

UHAPŠEN VOĐA ŠKALJARSKOG KLANA: Jovica Vukotić priveden u Turskoj
Foto: Privatna Arhiva

UHAPŠEN VOĐA ŠKALJARSKOG KLANA: Jovica Vukotić priveden u Turskoj

Crna Hronika

Jedan od vođa “škaljarskog klana”, Jovica  Vukotić uhapšen je rano jutros u Turskoj, kako je rečeno u vrhu policije, u jednom letovalištu, a kod sebe je imao lažna dokumenta.


“U toku je provera identiteta uhapšenog. Dobili smo obaveštenje od kolega iz Turske da je reč o braći Jovici Vukotiću iz Kotora. U toku je određena razmena informacija", kazao je izvor iz vrha policije.


Jovičin brat, Igor Vukotić se dovodi u vezu sa grupom Ranka Radulovića zbog planiranja ubistava policijskih funkcionera, ali i pripadnika kavačkog klana. 


Bezbednosne službe Jovicu Vukotića označavaju kao jednog od vođa škaljarskog klana, sa bratom Igorom i sugrađaninom Igorom Dedovićem.


U spuškom zatvoru je proveo devet meseci, od novembra 2014. do avgusta 2015. i to zbog pomaganja u pokušaju ubistva 2002, kada je imao 21 godinu.


Pre nekoliko godina osuđen je i na tri meseca zatvora zbog pištolja koji je, prilikom pretresa, u naselju Škaljari u Kotoru, nađen u njegovom blindiranom džipu.


Braća Vukotić, nekoliko puta bili su meta napada u Kotoru i Beogradu. Još 2008, na priobalnom putu u Dobroti kod šanka “Malibu”, na BMV Jovice Vukotića ispaljeno je nekoliko hitaca iz automatskog oružja.


Na kuću Jovičinog i Igorovog oca Veska u avgustu 2013. godine bačena je kašikara, a u eksploziji niko nije povređen, mada je oštećeno nekoliko parkiranih automobila.


Škaljarska grupa poznata je po ratu sa kavačkim klanom, u kome je do sada, na obe strane, u Crnoj Gori i Srbiji, gde imaju bliske saradnike, ubijeno preko 30 osoba. Rat je počeo krajem 2014. kada je u španskoj luci Valensija nestalo 300 kilograma kokaina. Prva žrtva u ratu je bio Goran Radoman, blizak upravo škaljarcima.

 

(Kurir.rs/borba.me)

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...