IZMASAKRIRAO OCA, PA GA OSTAVIO DA ISKRVARI: Poništena presuda okrivljenom Aleksandru Marinkoviću iz Aleksinca
Foto: Privatna Arhiva

zločin koji je šokirao srbiju

IZMASAKRIRAO OCA, PA GA OSTAVIO DA ISKRVARI: Poništena presuda okrivljenom Aleksandru Marinkoviću iz Aleksinca

Crna Hronika -

NIŠ - Aleksandru Marikoviću (22) iz Aleksinca poništena je presuda od 19 godina zatvora zbog ubistva oca Srđana Marinkovića (43).

Aleksandar je danas 19. septembra ponovo je izveden pred Velikim većem Višeg suda u Nišu jer je Apelacioni sud poništio presudu i vratio na ponovno suđenje.

U nastavku suđenja na zahtev branioca pozvan je sudski veštak iz Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu.

Veštak je ostao pri svojoj izjavi o uračunljivosti ubice Marinkovića, ali na iznenađenje svih u sudnici, odbrana nije imala ni jedno pitanje iako je baš ona tražila da se veštak pojavi.

Na suđenju se nisu pojavili ni pozvani svedoci, pa pošto je situacija poznata zakazano je iznošenje završnih reči za 28 septembar.

Ranije je utvrđeno da je Aleksandar bio uračuljiv u trenutku zločina kada je 10. januara 2016. godine nožem 22 puta na stepeništu njegove kuće u selu Glogovac kod Aleksinca zario nož u svog roditelja i tu ga ostavio da iskrvari.

Prema optužbi Aleksandar je bio smanjeno uračunljiv, dok je sud prihvatio uračunljivost i odredio mu kaznu od 19 godina mada je za teško ubistvo predviđena kazna do 40 godina zatvora.

Aleksandar se nije izjašnjavao o motivu ubistva, a kasnije je u sudnici rekao da ga je otac seksualno zlostavljao.

(Kurir.rs/M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track