POZADINA BRUTALNE LIKVIDACIJE TRGOVCA DIJAMANTIMA: Druženje sa Arkanovim ubicama i tajni sastanak u Srbiji ga koštao života?!
Foto: Facebook

istraga

POZADINA BRUTALNE LIKVIDACIJE TRGOVCA DIJAMANTIMA: Druženje sa Arkanovim ubicama i tajni sastanak u Srbiji ga koštao života?!

Crna Hronika -

Trgovac dijamantima Đorđe Mihaljević, koji je u ponedeljak ubijen u sačekuši u Johanezburgu, boravio je neposredno pre smrti u Srbiji i veruje se da ga je jedan tajni sastanak u našoj zemlji koštao života.

Mihaljević je boravio dve nedelje uoči smrti u domovini svoje supruge i nekadašnje misice Natalije Gurkove, s kojom se pojavio na otvaranju jednog kluba. Par je potom doputovao u Srbiju.

Dva smera istrage

S obzirom na to da je Mihaljević bio bliski saradnik Dobrosava Gavrića i Mikija Đuričića, osuđenih ubica Željka Ražnatovića Arkana i visokopozicioniranih članova južnoafričkog podzemlja, mediji u Južnoafričkoj Republici i Bugarskoj spekulišu da se, pored rizičnog posla trgovine dijamantima, u toj vezi krije motiv njegove likvidacije.

Smrt u sačekuši... 'Porše
Smrt u sačekuši... "Porše" u kom je ubijen Đorđe Mihaljevićfoto: Facebook

- Đorđe je s porodicom uglavnom živeo u Bugarskoj, Crnoj Gori i Južnoafričkoj Republici, gde je u poslednje vreme najčešće boravio. Dolazak u Srbiju predstavljao je iznenađenje. Održao je nekoliko sastanaka i tu mu je najverovatnije i "presuđeno". Iako se trgovina dijamantima pominje kao motiv ubistva, moguće je da je u pitanju osveta, jer je Đorđe u JAR bio dobar s Gavrićem i Đuričićem, ubicama Željka Ražnatovića Arkana.

Bugarski mediji su preneli izjavu novinarke iz Johanezburga koja je pre izvesnog vremena intervjuisala Mihaljevića. Ona je kazala da se trgovac dijamantima predstavljao kao ozbiljan i uspešan biznismen i da je ostavljao utisak čoveka koji nema nikakav problem sa zakonom.

Takođe, mediji su preneli i izjavu njegove bliske prijateljice, koja je rekla da Mihaljević nije ni pretpostavljao da bi mogao da bude ubijen. Ona je istakla da bi u tom slučaju Mihaljević sigurno angažovao obezbeđenje, odnosno da se ne bi šetao sam i bez ikakve zaštite po Johanezburgu.

Rupe od metaka u staklu... Mihaljević likvidiran dok je bio za volanom
Rupe od metaka u staklu... Mihaljević likvidiran dok je bio za volanomfoto: Facebook

Mihaljevićeva supruga je, prema pisanju bugarskih medija, predosetila ubistvo muža.

- Đorđe i Natalija su u braku više od 10 godina i imaju dvoje dece. Natalija se žalila suprugu da se ne oseća sigurno u Africi i insistirala je da se vrate u Bugarsku. Bračni par se poslednji put video na Natalijinom rođendanu pre nekoliko dana, a ona je tragičnu vest primila dok je bila u Sofiji - preneli su bugarski mediji.

Isti potpis

Mihaljević je, podsetimo, ubijen kad su u njega pucali napadači koji su se nalazili na motociklu, u trenutku kad je svojim "poršeom" stao na semaforu. Likvidacija je imala isti potpis kao i ubistvo Mikija Đuričića i Darka Kulića, koji su ubijeni u razmaku od dva meseca.

Telo Mihaljevića trebalo bi da bude preneto u Crnu Goru, odakle je poreklom, kako bi tamo bio sahranjen.

Natalija Gurkova
Natalija Gurkovafoto: Privatna Arhiva

Supruga prodavala nakit na Instagramu

"Pucaj na visoko ili idi kući"

Natalija Gurkova je svoj Instagram profil, koji ima hiljade pratilaca, koristila kako bi reklamirala skupocene ogrlice, prstenje i narukvice koje je pravio njen suprug. Tako je samo dan uoči Mihaljevićevog ubistva na Instagram profilu bugarske misice bio zakačen oglas za prodaju dijamantske ogrlice. "Pucaj na visoko ili idi kući", pisalo je na profilu misice podno oglasa za prodaju dijamantske ogrlice s belim zlatom i safirom. Mihaljević je, prema pisanju medija u JAR, navodno kupovao kradeni nakit, koji je potom prepravljao, a zatim prodavao u potpuno izmenjenom, neprepoznatljivom obliku.

(Kurir.rs/Danijela Jovanović/Foto: Facebook, Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track