MUŽ MAJE ADROVAC IZ ŠVAJCARSKOG ZATVORA SVEDOČI U SLUČAJU BEKO: Srpski Pink Panter reći će sve što zna o pokušaju ubistva biznismena!

VIŠI SUD U BEOGRADU

MUŽ MAJE ADROVAC IZ ŠVAJCARSKOG ZATVORA SVEDOČI U SLUČAJU BEKO: Srpski Pink Panter reći će sve što zna o pokušaju ubistva biznismena!

Crna Hronika -

Ivan Adrovac, koji u Švajcarskoj služi kaznu od 14 godina zatvora zbog pljački grupe "Pink Panteri" biće prvi put saslušan u postupku koji se pred Višim sudom u Beogradu vodi zbog pokušaja ubistva biznismena Milana Beka.

Adrovac, čije se ime često pominjalo tokom postupka ali nikada do sada nije saslušan o ovom slučaju, suprug je Maje Adrovac kojoj se pred Višim sudom u Beogradu sudi zbog sumnje da je pomagala u ubistvu biznismena. Sudsko veće danas je saopštilo da je prihvatilo ovaj predlog odbrane i da će Adrovac najverovatnije biti ispitan kao svedok krajem januara, putem video linka koji će biti uspostavljen sa zatvorom u Švajcarskoj, u kom on služi kaznu.

Biznismen Milan Beko, podsetimo, teško je ranjen ispred svoje kuće u novembru 2014. Kao neposredni izvršilac optužen je Aleksandar Zdravković, dok se Maja Adrovac sumnjiči za pomaganje.

- Ivan Adrovac nije osumnjičen u postupku, niti naše pravosuđe traga za njim. Ipak, njegovo ime pominje se od pokretanja postupka, pa se čak i veštak za telekomunikacije izjašnjavao o njegovim telefonskim kontaktima sa Zdravkovićem i Majom u kritičnom periodu. Zdravković je pred sudom rekao da Maju poznaje preko njenog supruga Ivana - podseća sagovornik Kurira.

foto: Zorana Jevtić

Na prethodnom suđenju, Maja Adrovac je saopštila sudskom veću da je redovno u kontaktu sa suprugom i da je on spreman da svedoči u postupku.

- Imamo redovnu komunikaciju. On mi je rekao da postoje tehničke mogućnosti i da je spreman da putem video-linka svedoči i kaže sve što zna o ovom slučaju - rekla je ona tada.

Tokom suđenja, Maja Adrovac je pominjala i da je tokom boravka u pritvoru trpela pritiske da optuži supruga u zamenu za puštanje na slobodu.

Ivan Adrovac, kako je Kurir pisao, uhapšen je u martu 2016. u Švajcarskoj, a nedavno je osuđen u Cirihu zbog učešca u više pljački luksuznih zlatara. Tamošnje vlasti su ga označile kao istaknutog člana bande kradljivaca nakita "Pink Panteri".

(Kurir.rs/J. Spasić/foto Privatna arhiva, MUP, Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track