STRAVIČAN ZLOČIN KOD VELIKOG GRADIŠTA: Sedeli u kafani i pili, zatim je počela svađa, pa ponižavanje, i na kraju METAK U ČELO
Foto: Dragana Udovičić

horor

STRAVIČAN ZLOČIN KOD VELIKOG GRADIŠTA: Sedeli u kafani i pili, zatim je počela svađa, pa ponižavanje, i na kraju METAK U ČELO

Crna Hronika -

Živoslav Stević (70) uhapšen zbog sumnje da je ispred kafane u selu Srednjevo kod Velikog Gradišta jednim hicem iz pištolja likvidirao Dančeta Pajkića (51)

Živoslav Stević (70) iz sela Srednjevo uhapšen je juče u dva sata ujutru zbog sumnje da je ispred kafane u Češljevoj Bari kod Velikog Gradišta ubio poznanika Dančeta Pajkića (51).

Stević je uhapšen ubrzo nakon ubistva, a kod njega je pronađen pištolj koji je držao bez dozvole. Kako nezvanično saznajemo, brutalnom ubistvu prethodila je svađa dvojice poznanika.

Žestoka svađa

- Stević i pokojni Pajkić su te večeri sedeli u kafani i pili. U istom lokalu bila su još trojica muškaraca, koji su takođe bili pod dejstvom alkohola. Oni su se nešto posvađali, nakon čega su usledile pogrdne reči koje je, navodno, Pajkić uputio Steviću - priča izvor Kurira blizak istrazi.

Kako dodaje, verbalni sukob je posle izvesnog vremena prerastao u fizičko maltretiranje.

- Pored toga što je Pajkić svašta rekao Steviću, u jednom trenutku je počeo i fizički da ga maltretira. Bilo je to pravo šikaniranje! Vukao ga je za uši, udarao u glavu... Pretpostavlja se da je to Stevića do te mere iznerviralo da je otišao do svoje kuće - navodi naš izvor i dodaje da se osumnjičeni za ubistvo vratio od kuće sa pištoljem za koji nije imao dozvolu.

Prema njegovim rečima, kada se osumnjičeni za ubistvo vratio u kafanu, navodno je nasrnuo na Pajkića, a potom ispalio dva metka u vazduh.

Smrtonosni hitac

- Izašli su napolje da se obračunaju. U međuvremenu je neko iz kafane zvao policiju jer je Stević imao pištolj. Kad su izašli napolje, on je bez mnogo razmišljanja prislonio oružje Pajkiću u čelo i ubio ga. Ubrzo je stigla policijska patrola i ispred kafane uhapsila Stevića. Kod njega je pronađen i pištolj kojim je, kako se sumnja, izvršeno ubistvo - rekao je naš dobro obavešten izvor.

Steviću je nakon hapšenja određeno policijsko zadržavanje, tokom koga će biti sproveden u tužilaštvo u Požarevcu. Pretpostavlja se da će se uhapšeni danas naći pred tužiocem i do detalja objasniti šta se tačno dogodilo, kao i zbog čega se posvađao sa poznanikom.

Komšije Očevici ubistva bili mortus pijani

Kako saznajemo od komšija Živoslava Stevića, on je dugo godina radio u Beču, gde je stekao i penziju. - Kada je dobio austrijsku penziju, vratio se u Srbiju u svoje rodno mesto. Sa Pajkićem je bio poznanik i niko od nas ne zna zbog čega je nastao sukob. Inače, kako se po selu priča, sa njima su bila još trojica meštana, ali oni su do te mere bili pijani da niko od njih ne može reći šta se dogodilo - rekao je za Kurir jedan od Stevićevih prijatelja.

(Kurir.rs/Jelena Rafailović/Foto:Dragana Udovičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track