obustavljen saobraćaj

STRAVIČNA NESREĆA KOD JAGODINE, MAGLA DOVELA DO KATASTROFE: 7 poginulih u 2 lančana sudara, 27 povređenih, 2 kamiona se zapalila

Crna Hronika -

JAGODINA - Na auto-putu Beograd-Niš kod Jagodine jutros u 7.20 časova dogodila su se dva lančana sudara u kojem je 6 osoba poginulo na licu mesta, a jedna u bolnici od zadobijenih povreda, potvrđeno je iz MUP.

foto: Dado Đilas

Do udesa je došlo iz za sada nepoznatih razloga, a najverovatnije je uticala i magla zbog koje je saobraćaj širom Srbije otežan.

Na terenu je jeziv prizor, zgužvani automobili, prikolice na vozilima, između 20-30 automobila uništeno...

foto: Dado Đilas

Prema prvim informacijama, 27 osoba je povređeno, a na terenu su vatrogasci, brojne ekipe Hitne pomoći i patrole saobraćajne policije koji pokušavaju da izvuku zarobljene putnike u kabinama.

foto: Dado Đilas

Jedan od očevidaca kaže da je bilo nepregledno, vidljivost je bila jedva 10-15 metara, dok u jednom trenutku nije čuo vriske. Kako kaže, u automobili pored sebe video je mrtvu ženu sa decom u kolima.

foto: Dado Đilas

Na ovoj deonici je saobraćaj obustavljen i vozila se preusmeravaju od Ćuprije i Jagodine, a druga saobraćajna nesreća, na suprotnoj strani auto-puta, dogodila se na udaljenosti od tek 200 metara.

foto: Dado Đilas

Osobe koje su povređene u teškoj saobraćajnoj nesreći smeštene su u bolnicama u Jagodini i Ćupriji.

1 / 2 Foto: Dado Đilas

Kako se ekipa Kurira uverila na mestu nesreća, oko 11 časova je kolona pre isključenja za Jagodinu i dalje bila duga oko 2 kilometra.

1 / 3 Foto: Dado Đilas

Na deonici je nastao potpuni haos, jer su vozači probili zaštitnu ogradu da bi išli sporednim putem.

Nezvanično, sudar je u prvom trenutku izazvao kamper kojim je upravljao nemački državljanin, koji se zakucao u kamion ispred sebe, da bi potom došlo do lančanog sudara svih u koloni iza.

foto: Dado Đilas

U sudaru je učestvovalo čak 5 kamiona i 4 putnička vozila.

Kako se vidi na fotografijama sa mesta udesa, potpuno su uništeni jedan srebrni automobil marke "sab" u kojem je, nezvanično, bila porodica sa Kosova, i teget automobil kojim je upravljao mladić iz Trstenika.

(Kurir.rs/J.Rafailović/Foto: Dado Đilas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track