ORGANIZATOR PLJAČKE VEKA UHAPŠEN ZBOG PRINUDE:  Ponudio da plaši druge kupce na licitaciji, a onda je počeo da traži svoj deo
Foto: Dado Djilas

kriminal

ORGANIZATOR PLJAČKE VEKA UHAPŠEN ZBOG PRINUDE: Ponudio da plaši druge kupce na licitaciji, a onda je počeo da traži svoj deo

Crna Hronika -

Uroš Petrović (36) iz Beograda, čije se ime poznato u javnosti kao organizatora "pljačke veka" u Ustaničkoj ulici 2011. godine, kada je od obezbeđenja firme "Sekjuritas servisiz" oteto 800.000 evra, uhapšen je prekjuče zbog sumnje da je počinio krivično delo prinude u pokušaju.

Policija u Šapcu uhapsila je Uroša Petrovića iz okoline ovog grada, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo prinude u pokušaju, saopštio je MUP.

"Osumnjičeni se tereti da je u prethodnom periodu uz pretnju od oštećenog Šapčanina (47) pokušao da uzme 150.000 evra ili da mu oštećeni prenese pravo svojine na deo stambenog objekta u vlasništvu njegovog sina", navodi se u saopštenju.

Petroviću je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu.

Nakon objavljivanja vesti o hapšenju, Šapčanin, Kvaka Miražić, otkriva kakve su pretnje on i njegova porodica dobili od Uroša Petrovića protekle dve godine.

Sve je počelo kada je Miražić otišao na licitaciju kako bi kupio zgradu u Šapcu.

- Pre jedno dve godine hteo sam da kupim stambeni objekat i otišao sam na licitaciju. Međutim, video sam da je više momaka došlo da licitira i počeo sam da se pitam da li ću uspeti u kupovini. Tada se pojavio Petrović, koji mi je preko svoje drugarice poručio da želi na licitaciji da se pojavi pored mog sina, samo da stoji tu, "jer kada ga vide, drugi će ga se uplašiti i odustati", a zgrada, regularno, ide meni - kaže Miražić.

Ne videći u tome nikakve skrivene motive, Miražićev sin Velizat, na čije ime se vodi zgrada, stupio je u kontakt sa Petrovićem i ova porodica kupila je objekat.

- Kupili smo zgradu i uknjižili je, čitav proces išao je preko našeg advokata. Međutim, nakon toga Petrović se javio i počeo da traži novac, tačnije 10.000 evra za drugaricu koja nas je povezala i gospođu čiji je objekat "jer je on omogućio da se ona odazove njihovom pozivu". To je naravno njihova priča za koju ja nemam dokaza da je tačna - dodaje Miražić.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Profimedia

Tu se Petrović nije smirio, dodaje Miražić, već je nakon pola godine počeo da traži još veće sume novca, ali i počeo da preti ovoj porodici.

Oštećeni Miražić tvrdi da mu je Petrović zapalio i kuću na Savi

- Javio se sa pričom da je dao 100.000 evra nekome da ne bi napadali mene i moju porodicu. Ja sam to odbio, da bi u zadnjih nekoliko meseci tražio 150.000 evra i da mu prepišem pola zgrade. Slao je svoje drugove i brata da mi prete, govorio da "će mi poslati brata u kolica", pretio da će mi se nešto desiti "ako ne potpišem papire u petak", kao i da "budem normalan jer imam porodicu" - govori Miražić dodajući da ima snimljene sve Petrovićeve pretnje.

Ni nakon ovih pretnji Miražić nije pristajao na zahteve Petrovića, zbog čega mu je pre manje od mesec dana, prema njegovim rečima, Petrović zapalio automobil i vikendicu.

- Vikendicu pored reke Save mi je zapalio 21. septembra, a nakon pet dana zapalio mi je automobil "mercedes" koji je stajao parkiran ispred moje kuće. Vozilo je zapalio oko 4 sata ujutru, a požar je zahvatio i jedan deo kuće u kojoj smo tada bili moja supruga i dva sina. Nakon paljenja vikendice nisam želeo da potpišem prijavu policiji jer sam mislio da će se na tome zaustaviti.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Profimedia

Međutim, kada se dogodilo ovo ispred moje kuće, shvatio sam koliko daleko je spreman da ide - govori Miražić.

Kako dodaje naš sagovornik, iako je Petrović uhapšen, njegova porodica i dalje je u strahu.

- Juče su Petrovićevi nazovi saučesnici u svemu tome presreli moje sinove na ulici i pretili im. Uplašeni smo, ne spavamo noćima. Sinovi od 21. septembra nisu izašli u grad jer je Petrović pretio zemunskom i šabačkom mafijom - dodaje Mižarić.

(Kurir.rs/Blic, M.Brkić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track