ZAVRŠNA REČ ŠARIĆEVOG ADVOKATA: Nema dokaza protiv Darka, tražimo oslobađajuću presudu i puštanje na slobodu
Foto: Dado Đilas

SUĐENJE

ZAVRŠNA REČ ŠARIĆEVOG ADVOKATA: Nema dokaza protiv Darka, tražimo oslobađajuću presudu i puštanje na slobodu

Crna Hronika -

Branilac Darka Šarića, kom se pred Specijalnim sudom u Beogradu sudi za organizovanje kriminalne grupe koja je prošvercovala 5,7 tona kokaina, advokat Radoslav Baćović zatražio je danas u završnoj reči pred presudu da sudsko veće donese oslobađajuću presudu i Pljevljaku ukine pritvor.

"Predlažem da ga sudsko veće oslobodi optužbi usled nedostatka dokaza i da mu ukine pritvor u kom je već gotovo pet godina. Ne postoji ni jedna okolnost koja ukazuje na opasnost od bekstva. Pre svega, on je dobrovoljno došao u zemlju. Ja sam sleteo u zemlju, na Aerodrom Nikola Tesla sa njim. Došli smo slobodni. Jedino što je tražio jeste da mu se sudi po zakonu. Ukoliko sud smatra da treba, može mu odrediti i blažu meru, kućni pritvor u kom bi boravio sa suprugom i sinom", rekao je advokat Baćović.

On je u detaljnoj analizi dokaza naveo da je optužnica apstraktna, neodređena i nesadržajna.

"Stiče se utisak da je Darko Šarić u nju umetnut, a da sa švercom kokaina nema nikakve veze", rekao je on.

Advokat je podsetio i da svedoci saradnici Draško Vuković i Radan Adamović nisu teretili njegovog klijenta, odnosno da su tvrdili da samo znaju ko je on, ali da nikada ništa nisu radili za njega, odnosno da ih nije on organizovao niti im davao bilo kakve naloge.

"Treći svedok saradnik, Nebojša Joksović, priča o onome što je čuo i što, kako je rekao "zna iz priča". Ja ovakvo svedočenje još nisam čuo, govorio tako da tereti sve osim sebe, često odgovara sa "ne sećam se" i to onda kada treba da govori o činjenicama koje mogu da mu ugroze status ili imovinu koju je oteo od Darka Šarića", rekao je advokat Baćović i dodao:

- Sa ovakvom optužnicom, nije ni čudo što postupak traje već 10 godina.

(Kurir.rs/J.Spasić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track