PALA JOŠ DVOJICA HULIGANA ZBOG DIVLJANJA U BETON HALI: Uhapšen Aca Rošavi, drug Saleta Mutavog i Velje Nevolje
Foto: Ana Paunković, Printscreen/ Facebook

PALA JOŠ DVOJICA HULIGANA ZBOG DIVLJANJA U BETON HALI: Uhapšen Aca Rošavi, drug Saleta Mutavog i Velje Nevolje

Crna Hronika -

Aleksandar Vidojević (27), zvani Aca Rošavi, jedan od vođa Grobara i član Skupštine fudbalskog kluba Partizan kao predstavnik navijača, uhapšen je zbog sumnje da je u noći između 6. i 7. oktobra sa grupom huligana pretukao obezbeđenje i demolirao klub "Komitet" u Beton hali u Beogradu.

Vidojević je inače bio izuzetno blizak s ubijenim vođom navijača Partizana Aleksandrom Stankovićem, zvanim Sale Mutavi, a blizak je i sa Veljkom Belivukom.

Poznat policiji

- Uhapšeni Vidojević je odranije poznat policiji. Privođen je zbog nasilničkog ponašanja, nedozvoljenog nošenja oružja i nasilničkog ponašanja na utakmici. Bio je izuzetno blizak s pokojnim Aleksandrom Stankovićem, kao i Belivukom - objašnjava sagovornik i dodaje da se proverava i da li Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja, koji trenutno služi kaznu od godinu dana kućnog zatvora zbog napada na Miloša Vazuru, generalnog direktora FK Partizan, ima veze s demoliranjem ovog kluba.

- Navodno, Belivuk je u februaru prošle godine, u trenutku hapšenja zbog sumnje da je pomagao u ubistvu Vlastimira Miloševića, bio u društvu Vidojevića. Belivuk je, podsetimo, oslobođen ovih optužbi - kaže naš izvor. U istoj akciji uhapšen je i izvesni Stefan Bjelivuk (26). Podsetimo, grupa mladića s fantomkama i palicama uletela je u klub "Komitet", prepun gostiju, povredila dvojicu pripadnika obezbeđenja i polomila inventar u lokalu.

Likvidacija Traga se za Stankovićevim ubicama

Vođa navijača Partizana Aleksandar Stanković, zvani Sale Mutavi, podsetimo, ubijen je 13. oktobra 2016. u Bačvanskoj ulici u blizini Centralnog zatvora. U pucnjavi je ranjen i njegov telohranitelj Milorad Đ. Policija je odmah krenula u potragu za ubicama, ali ova likvidacija do danas nije rešena.

foto: Ana Paunković, Zorana Jevtić

Motiv i dalje nejasan

Kako Kurir saznaje, Vidojević je na saslušanju tvrdio da te noći nije bio u "Komitetu" i da nema nikakve veze s onim što se dogodilo.

- Posle saslušanja u Prvom osnovnom tužilaštvu, njemu je određen pritvor do 30 dana - potvrdio je izvor Kurira iz istrage. Zbog napada na ovaj noćni klub ranije su uhapšeni i Marko Čičković, Miloš Hrkman i Predrag Košprdić. Oni su se, prema našim informacijama, branili ćutanjem.

- Identifikovani su i ostali napadači, uglavnom su svi iz navijačkog miljea i navodno važe za ljude bliske Velji Nevolji. Još uvek se pouzdano ne zna šta je bio motiv napada te noći. Prema jednoj verziji, reč je o sukobu zbog poslova obezbeđenja između dve grupe ljudi, dok je prema drugoj verziji, došlo do sukoba između obezbeđenja dva lokala u Beton hali zbog parking mesta - objašnjava izvor Kurira.

Haos na tribinama Splićani planirali napad na huligana?

Uhapšeni Aleksandar Vidojević, prema pisanju pojedinih medija, trebalo je da bude meta napada tokom incidenta na 152. derbiju, kada su huligani iz Splita izazvali nerede na južnoj tribini i potukli se s grupom navijača Partizana.

(Kurir.rs/ Danijela Jovanović/foto Facebook, Ana Paunković, Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track