POKUŠAO DA SILUJE ŽENU, IMA DEBEO DOSIJE: Beskućniku osumnjičenom za otmicu devojčice iz Sente određen pritvor do 30 dana
Foto: S.U.

odluka posle saslušanja

POKUŠAO DA SILUJE ŽENU, IMA DEBEO DOSIJE: Beskućniku osumnjičenom za otmicu devojčice iz Sente određen pritvor do 30 dana

Crna Hronika -

SENTA- Atili Totu (56) iz Sente, beskućniku koji je osumnjičen za otmicu devetogodišnje devojčice iz tog grada, u subotičom Višem javnom tužilaštvu, nakon saslušanja, određen je pritvor u trajanju do 30 dana zbog opasnosti od uticaja na svedoke i ponavljanja krivičnog dela, saznaje Kurir.

Atila ima podeblji kriminalni dosije, a u sukob sa zakonom dolazio je, ne samo zbog krađa. On je pre nekoliko godina pokušao da siluje jednu ženu. Zbog toga je bio osuđen na četvorogodišnju zatvorsku kaznu.

Šandor Čordaš
Šandor Čordašfoto: S.U.

- Baš zbog toga je proteklog vikenda u Senti vladalo pravo opsadno stanje. Nakon što je devojčicin otac, Šandor Čordaš, prijavio njen nestanak i ispričao sa kim je otišla sa salaša na periferiji Sente, oko četrdesetak policajaca i inspektora upustilo se u opsežnu potragu koja je imala povoljan ishod. Ginekološki pregled obavljen u Opštoj bolnici u Senti isključio je mogućnost da je Atila nasrnuo na devojčicu - potvrdio je Kuriru izvor blizak istrazi.

U senćanskom Centru za socijalni rad odlučeno je da se, ubuduće, devojčica i njena dva brata sa biološkim roditeljima viđaju u strogo kontrolisanim uslovima.

foto: S.U.

Deca su, inače, i pre nemilog događaja bila smeštena u hraniteljskim porodicama, a tog vikenda im je bilo omogućemo da se vide sa ocem.

Devojčica ima poremećaj ponašanja, a i ranije je izlazila na ulicu. Otac i majka nemaju roditeljski kapacitet, ali su vezani za sinove i ćerku. Namera nadležnih nije bila da Šandora i njegovu suprugu liše roditeljskog prava. Najvažnije od svega je da je devojčica dobro i da joj se nije desilo ništa.

(Kurir.rs/S.U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track