DETALJI PUCNJAVE U SELU KOD DESPOTOVCA: Seoski lopov ranio policajce iz zasede?
Foto: Kurir

drama

DETALJI PUCNJAVE U SELU KOD DESPOTOVCA: Seoski lopov ranio policajce iz zasede?

Crna Hronika -

Policija i dalje proverava ko je ranio inspektora Bobana Miladinovića i pozornika Ljubišu Petrovića u Ravnoj Reci kod Despotovca. Privedeni su otac i sin Miroslav P. i Slađan P., ali još nije utvrđeno da li je neko od njih dvojice pucao

Inspektor Boban Miladinović i pozornik Ljubiša Petrović, koji su juče ranjeni dok su bili na zadatku u selu Ravna Reka kod Despotovca, uspešno se oporavljaju od zadobijenih povreda. Još je nejasno kako je došlo do ranjavanja dvojice pripadnika MUP.

Kako saznajemo, napadač je pucao na policajce iz zasede.

- Miladinovića je metak, ispaljen najverovatnije iz krateža, okrznuo po glavi i on je smešten u ćuprijsku opštu bolnicu, dok je Petrović ranjen u ruku. Njegova povreda je ozbiljnija, pošto mu je hitac zakačio arteriju na nadlaktici. Prevezen je u KC Kragujevac i zbrinut kod vaskularnog hirurga - kaže naš izvor.

Kako saznajemo, napad na policajce dogodio se u sredu po podne, nakon što je šumar iz Ravne Reke prijavio policiji da mu je ukraden traktor.

- Policajci su došli u selo i zajedno sa šumarom tragali za ukradenim traktorom. Pretražili su celu šumu u potrazi za vozilom. Šumar je posumnjao da mu je traktor ukrao komšija Miroslav P. (62), što je i rekao policajcima. Na Miroslava je posumnjao jer je on u selu poznat kao neko ko voli da krade - kaže naš izvor i dodaje da su policajci tada krenuli u potragu za Miroslavom.

- Kada su došli u njegovo dvorište da bi obavili pretres, pronašli su traktor s kog je skinut menjač. Tada su odjeknuli pucnji i policajci su pali. Nastao je haos, meštani su odmah pritrčali da pomognu povređenima. U toj gunguli niko nije obraćao pažnju na napadača - kaže izvor i dodaje da je policija potom privela Miroslava P., ali i njegovog sina Slađana (26).

- Njih dvojica su uhapšena u svojoj kući. S njima je juče obavljen razgovor. Urađeni su parafinska rukavica i poligrafsko ispitivanje, nakon čega će se znati da li je neko od njih dvojice pucao u Miladinovića i Petrovića ili je to učinila treća osoba - kaže sagovornik i dodaje da se ispituje i odakle su tačno ispaljeni hici.

Nađena i fantomka

Policija je inače saopštila da je pretragom terena i kuće osumnjičenog, pronađeno više traktorskih delova i dve motorne testere za koje se sumnja da potiču iz krađa, patrone za lovačku pušku kao i "fantomka" koju je, najverovatnije, osumnjičeni nosio.

Nije druželjubiv Bavi se prodajom drva

Meštani Ravne Reke ispričali su da je Miroslav više puta hapšen zbog krađa. - On je izgleda kleptoman. Ranije je krao alat, kosačice, mašine... Ma sve što mu padne šaka. Zato je šumar odmah i posumnjao na njega - kaže meštanin i dodaje da Miroslav važi za mirnog i povučenog čoveka. - Bavi se prodajom drva i poljoprivredom. Ima i stoku. Inače se ni sa kim ne druži, samo s jednim komšijom - kaže meštanin.

(Kurir.rs/D.Stamenković - J.Ivić/Foto:Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track